aljaz kate Odkrito.si

Slovenec, ki navdušuje tudi Kate in Williama

usodna ženska Svet24.si

Patološka odvisnost od "norega odnosa"

Zlata ženska Petisvet.si

Samo za ženske: to se zgodi, ko ...

požar v mežici Svet24.si

FOTO: Ljudje so se ponoči večinoma znašli sami,...

kate Svet24.si

FOTO: Princa Charles sta zasenčili obe snahi

Ariana Grande Najstnica.si

Ariana Grande šokirala s to spremembo

sasa lendero 2 Njena.si

Saša Lendero šokirala kot črnolaska!

ue
ue
0 23.03.2018 18:29:58

IZREDNE RAZMERE v Srbiji! Nočemo, da policija tepe naše ljudi! Tekma je odpovedana! (video)

Youtube
V Srbiji je tamkajšnja vlada sprejela odločitev, da odpove rokometno tekmo, ki bi morala biti odigrana danes.

Pomeriti bi se morale mladinke, na eni strani Srbkinje in na drugi - Kosovke. Prav tu seveda tiči težava. Srbija ne priznava Kosova in zato je bila tekma že nekaj časa pod posebnim drobnogledom. Čudno je že sicer, da je EHF kvalifikacijaski turnir za uvrstitev na svetovno mladinsko prvenstvo sploh dodelil Srbiji, vedoč, da na njem sodeluje tudi Kosovo, a to je že druga zgodba.

Že sinoči so se pred dvorano v Kovilovu, kjer se igra turnir, zbrali navijači in prižigali bakle ter peli domoljubne pesmi, za danes pa je prihod tja napovedalo kar nekaj navijaških skupin. Toda do tja sploh ne bi mogli, tako kot ne tudi novinarji, ki so želeli poročati, saj so dostop do dvorane blokirale močne policijske enote.

EHF je najprej odločila, da bo tekma odigrana brez prisotnosti gledalcev in medijev, nato pa je le nekaj ur pred začetkom Vlada Srbije sprejela sklep, da odpove srečanje. "Bi lahko organizirali tekmo? Vsekakor. Ampak, kakšna bi bila cena? Spopadi našega ljudstva in policije zaradi stvari, v katere ne verjamemo, nasprotne našim interesom. Zato nismo pripravljeni, da policije tepe ljudi, da bi se odigrala tekma, ki je povsem v nasprotju z našimi stališči," je dejal podpredsednik Vlade in notranji minister Nebojša Stefanović.

Značke: rokomet, srbija, kosovo

Članki iz rubrike