profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 23.03.2018 11:56:12

Calcitovke in brestovke za pokal NBC

Postojnčani s šefom Ulago odhajajo v Litijo z željo po zmagi.
psno
Pred zadnjim krogom DP obstajata samo še dve neznanki.

Trenutno je znanih sedem ekip, ki nas bodo v začetku oktobra zastopale na evropskih pokalih. Manjka le še ženska ekipa za pokal NBC, kjer bodo nastopale tudi igralke Miklavža. V boju za četrto mesto na lestvici, ki prinaša to mesto, sta Brest in Calcit. V malce boljšem položaju pa so Kamničanke, ki imajo točko več in še boljši medsebojni uspeh na obeh tekmah. Cerkničankam tako igra samo zmaga v Litiji, do katere bi morale zanesljivo priti, medtem ko bi morale igralke Calcita izgubiti v Postojni.

V Slovenski Bistrici bodo gostovale nove podprvakinje, igralke Triglava, ki so zdaj močno razbremenjene, saj so pred tednom uspele končno premagati za njih večno nedosegljivo Celje. V Tržiču gostujejo igralke Miklavža. Čeprav vse močno čakajo zaključek lige, pa lahko na teh dveh tekmah pričakujemo tudi všečne nastope in dobre rezultate.

V Mariboru in v Celju je že vse pripravljeno, da bodo dokončno nazdravili in se razveselili naslovov prvaka, pokalov in kolajn, kar bo za prve trinajstič, za druge pa že triintridesetič. Tudi nasprotnika bosta zelo po meri za tako slavje. Celjanke bodo iz lige dokončno poslale Adrio, medtem ko bo Konstruktor gostil rado videne sosede iz Slovenskih Konjic na čelu z njihovo legendo Francem Kirbišem, ki je zlata leta preživel v Konstruktorju.

Nerazjasnjeno je tudi vprašanje, kdo nas bo zastopal v evropskem pokalu v moški konkurenci. Tudi tu imamo dva kandidata. V malce boljšem položaju so igralci Calcita, ki pa morajo zmagati v Postojni, sicer jih lahko ujamejo Goričani, ki so v vlogi favorita proti Litiji in imajo za malenkost boljše medsebojno razmerje s Kamničani. Te čaka težko gostovanje v Postojni, saj so mladi igralci Proteusa zelo nepredvidljivi. Ko jim igra steče, potem je pri njih v nevarnosti tudi klubski rekord. Zanimivo bo tudi v Tržiču, kjer bodo gostovali Jeseničani. Tu gre za vprašanje, kdo je boljši na zgornjem koncu Slovenije. Zadnja tekma pa bo v Hrastniku, kjer bo domači Enemon gostil Brest, ki se vsaj za eno leto poslavlja od elite.

Pari zadnjega kroga v 1. A ligah – moški
Konstruktor – Konjice (16.00)
Proteus – Calcit (16.00)
Ljubelj – Sij-Acroni (16.00)
Enemon – Brest (16.00)
Gorica – Litija (17.00)
Ženske
Proteus – Calcit (13.00)
Ljubelj – Miklavž (13.00)
Impol – Triglav (13.00)
Celje – Adria (14.30)
Litija – Brest (15.00)
Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike