Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
15 24.01.2018 14:02:41

NOV ROKOMETNI ŠKANDAL! SVINJARIJA 'veljakov', zaradi nje to prvenstvo postalo FARSA, med opeharjenimi tudi SLOVENIJA!

Martin Metelko
Evropska rokometna zveza (EHF) je znova nekoliko razburila sodelujoče reprezentance na evropskem prvenstvu na Hrvaškem.

Čeravno je bilo pred začetkom sklepnega turnirja pri naših južnih sosedih predvideno, da se bodo na svetovno prvenstvo prihodnje leto na Danskem in v Nemčiji uvrstile tri najboljše izbrane vrste, pa se bo očitno le ena. To spremembo sta pred sobotnim žrebom kvalifikacijskih parov za SP, ki bo v Zagrebu na sporedu ob 16. uri, potrdila tako Evropska rokometna zveza kot Rokometna zveza Slovenije (RZS).

Branilci lanskega naslova Francozi ter gostitelji svetovnega prvenstva Danci in Nemci so si nastope na svetovnem prvenstvu med 9. in 27. januarjem prihodnje leto že zagotovili. Vse tri omenjene reprezentance imajo pred današnjim tekmami zadnjega kroga v drugem delu evropskega prvenstva tudi realne možnosti za preboj v polfinale in naj ne bi bile vključene v kvoto treh najboljših reprezentanc, ki se borijo za neposredno uvrstitev na SP 2019.



Po praksi z minulih turnirjev bi se na SP morale uvrstiti preostale tri najboljše izbrane vrste, v primeru preboja v polfinale Francije, Danske in Nemčije bi se na mundial 2019 torej morale uvrstiti reprezentance vse tja do šestega mesta na letošnjem EP na Hrvaškem.

Po tem "manevru" se poraja dvom glede prave smiselnosti tekme za končno peto mesto na evropskem prvenstvu na Hrvaškem, ki bo v petek, 26. januarja, v zagrebški Areni pričela ob 15.30 in bo očitno namenjena zgolj za popolnitev programa pred polfinalnima tekmama ob 18. in 20.30 uri.

Značke: rokomet, ep

Članki iz rubrike