Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 28.09.2017 13:49:51

Rokometaši 26. septembra proti Hrvatom tudi s spominom na slovenske legende

arhiv Ekipe
Rokometna reprezentanca Slovenije se bo 26. oktobra v Stožicah na prijateljski tekmi pomerila s Hrvaško, ki jo je ugnala v tekmi za bron na letošnjem svetovnem prvenstvu v Franciji. Na RZS pa obljubljajo, da se bodo na ta dan spomnili vseh generacij slovenskih reprezentantov v 25 letih samostojnosti.

V največji ljubljanski dvorani se znova obeta velik rokometni spektakel, v katerem bo sodelovalo rekordno število slovenskih reprezentantov. Poleg tistih, ki se bodo ob 18.00 v pripravi na EP 2018 borili za zmago proti Hrvaški, bodo namreč prisotni številni tisti, ki so v dresu Slovenije nastopali vse od njene osamosvojitve, so sporočili z RZS.

Nekateri med njimi pa se bodo tudi predstavili občinstvu na posebni revialni tekmi. Udeležbo so že potrdili Andrej Kastelic, Beno Lapajne, Jure Natek, Aleš Pajovič, Dušan Podpečan, Roman Pungartnik, Tomaž Tomšič, druga imena pa bodo na RZS razkrili v kratkem.



Po pozdravu legend, ki so Sloveniji doslej priborili dve medalji z evropskega in svetovnega prvenstva, tri nastope na olimpijskih igrah in najboljšo slovensko kolektivno uvrstitev na njih, bo v Stožicah potekal tudi dvoboj tretje-in četrtouvrščene ekipe minulega SP med Slovenijo in Hrvaško, ki bo služil kot prva priprava na EP 2018 na Hrvaškem.

"Vesel sem, da bo Rokometna zveza Slovenije organizirala ta dogodek in vse reprezentante zbrala na enem mestu, kjer se bomo po dolgih letih lahko spet videli v večjem številu in odigrali, upam da, dostojno tekmo. Vse ljubitelje rokometa in športa na splošno tako vabim, da se nam pridružijo v Stožicah in, da skupaj pripravimo dobro atmosfero," pred tekmami in snidenjem s prijatelji meni nekdanji reprezentančni vratar Beno Lapajne.

Značke: rokomet, sta

Članki iz rubrike