Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 16.06.2017 11:10:49

Slovenski rokometaši proti Portugalcem odločno na zmago

Grega Wernig
Slovenska moška rokometna reprezentanca je zanesljivo opravila svojo nalogo v Švici in v Schaffhausnu prepričljivo slavila s 33:20, v soboto pa jo čaka odločilna kvalifikacijska tekma proti Portugalski za nastop na evropskem prvenstvu prihodnje leto na Hrvaškem. Slovensko-portugalski dvoboj se bo v koprski dvorani Bonifika pričel ob 20. uri.

Slovenskim rokometašem za napredovanje na sklepni turnir stare celine, ki bo med 12. in 28. januarjem prihodnje leto v Zagrebu, Splitu, Varaždinu in Poreču, zadostuje že neodločen izid z manj kot 25 goli, saj se je prva medsebojna tekma v Lizboni končala s 26:26, a izbranci Veselina Vujovića odločno napovedujejo igro na zmago.

V slovenskem taboru so na svoji zadnji akciji v Švici na najboljši možen način nevtralizirali številne kadrovske slabosti, novi obrazi pa so zelo dostojno in učinkovito nadomestili nosilce reprezentančne igre. V tem ciklusu iz številnih razlogov manjkajo Vid Kavtičnik, Darko Cingesar, Nik Henigman, Vid Poteko, Dean Bombač, Primož Prošt, Staš Skube, Miha Žvižej, Simon Razgor in Mario Šoštarič, njihove "alternative" pa so se na nedavni tekmi v deželi sira in čokolade prikazale v zelo lepi luči.

"Po sredini zmagi v Švici mirno pričakujemo odločilno tekmo v Kopru. Na tekmi v Schaffhausnu zavoljo prevelike razlike v kakovosti nismo povsem obremenili naših igralcev, ki se zavedajo, da jih na domačih tleh čakajo veliko zahtevnejši in kakovostnejši tekmeci iz Portugalske. Upam in verjamem, da bo dvorana Bonifika polna do zadnjega kotička in da bodo navijači podprli moje fante na poti do evropskega prvenstva na Hrvaškem," je pred sobotno tekmo dejal Vujović.



"Na minulih petih kvalifikacijskih tekmah nismo na zadovoljiv način opravili svoje naloge in sami smo krivi, da smo v položaju, ko o našem napredovanju na evropsko prvenstvo odloča zadnja tekma. Tekma s Portugalsko bo nekakšen popravni izpit za vse naše napake v tem kvalifikacijskem ciklusu, a ne dvomim o našem napredovanju. Nadejam se polne dvorane, na Obali smo vedno pustili lep vtis in imeli tudi v precej težjih časih reprezentančnega rokometa zelo lep odnos s koprskim občinstvom, ki nas je podpiralo v dobrem in slabem. Verjamem, da nas bodo v lepem številu podprli tudi na odločilnem dvoboju s Portugalci," je dejal eden najbolj izkušenih članov slovenske izbrane vrste Jure Dolenec, ki se po dolgih letih igranja za francoski Montpellier v prihodnji sezoni seli v rokometnega velikana iz Barcelone.

"Na tekmo s Švicarji smo že pozabili in se povsem osredotočili na odločilno s Portugalci. Za take tekme se živi in trenira. Imamo dovolj dinamita in moči, ob tem pa igramo pred domačimi gledalci. Na sobotni tekmi moramo iz sebe iztisnili vso moč in narediti vse za napredovanje na evropsko prvenstvo," pravi krožni napadalec iz Celja Igor Žabič, ki je v minuli sezoni igral za Sporting iz Lizbone in z njim tudi osvojil portugalsko prvenstvo.

Slovenija je prvi del priprav za zadnji kvalifikacijski ciklus opravila v svoji tradicionalni bazi v Zrečah. Po vrnitvi iz Švice se je preselila na Obalo, Vujović pa bo dokončen seznam 16 igralcev za tekmo s Portugalsko določil po današnjem večernem treningu. Pred zadnjim krogom v kvalifikacijski skupini 5 je Nemčija zbrala vseh deset točk, Slovenija in Portugalska jih imata po pet, Švica pa je brez točk.

Članki iz rubrike