Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jurij Završnik
Jurij Završnik
26.01.2017 09:56:06
Deli članek:

Legendarni Zvonimir 'Noka' Serdarušić: O možnostih proti Franciji in Veselinu Vujoviću

Pravijo mu »Gospod trener«, saj je nekdanji slovenski selektor in nekdanji trener Celja res človek uglajenega videza in tudi dejanj. Tak je tudi kot trener. Včeraj smo ga poklicali v Pariz, saj ima dober vpogled tako v francosko kot slovensko reprezentanco.

Koliko možnosti v odstotkih bi dali eni ali drugi reprezentanci?
Težko je govoriti v odstotkih, saj je kaj takega v športu nemogoče napovedovati. V manjši prednosti so Francozi, ker so domačini in bodo igrali v domači dvorani, pred 17.000 navijači, ki bodo naredili peklensko vzdušje. Morda so Francozi v psihološki prednosti tudi zaradi tega, ker so dobili obe pripravljalni tekmi pred prvenstvom. Prva je bila sicer tesna, drugo pa so Francozi bolj gladko odločili v svojo korist. Zagotovo pa sta na teh dveh tekmah oba selektorja preizkušala nekatere inačice, zato za današnjo tekmo s tekmovalnega vidika ne pomenita prav veliko. Kljub vsemu bi dal v tem polfinalu prednost Francozom, predvsem zaradi domače dvorane. Če bi bila tekma v Ljubljani, bi bila zgodba nekaj povsem drugega. Verjamem, da bo ta polfinale res pravi dvoboj dveh vrhunskih ekip in da bomo videli lep rokomet. To je za prihodnost tega športa najpomembneje.

Vas je to, da je Slovenija v polfinalu, presenetilo?
Ne, ni me presenetilo. Slovenija res igra hiter rokomet z odličnimi protinapadi, poleg tega pa deluje zelo dobro kot ekipa. Tak slog igre Slovencem, kot kaže, ustreza. Začeli smo ga gojiti že takrat, ko sem bil jaz selektor, potem pa je moje delo nadaljeval Boris Denić. Vse, kar se dogaja danes, je logična posledica dolgoročnega razvoja. Danes v rokometu ne more biti prav veliko presenečenj oziroma to sploh niso. Vse evropske ekipe se lahko prebijejo zelo daleč in vsaka lahko premaga vsako. Odvisno je od dnevne forme posameznih igralcev. Skrivnosti in velikih razlik ni.

Poseben odnos imate z najboljšim francoskim igralcem Nikolo Karabatićem.
Drži. Z njim imam poseben odnos, ki je veliko več kot odnos trener-igralec. Poznam ga od malega in poseben odnos sva zgradila prek očeta Branka, ki je umrl pred petimi leti. Z Nikolo in tudi Luko imamo kar družinske vezi. Recimo ... Njuna mama bo danes zvečer prišla k meni na kavo.

CELOTEN INTERVJU SI LAHKO PREBERETE SAMO V ČETRTKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI SI JO LAHKO ZAGOTOVITE TUDI NA TRAFIKA24.SI!