Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
10.08.2016 07:59:37
Deli članek:

Vujović: Pojavljale so se napake v komunikaciji

Nikola Miljković

Izjave po tekmi 2. kroga olimpijskega rokometnega turnirja med Brazilijo in Slovenijo (28:31).

Veselin Vujović, selektor Slovenije: "Bolj zadovoljen sem z igro v napadu kot v obrambi. Ta danes ni bila na pravi ravni, sreča pa je, da je njene napake popravljal vratar Gorazd Škof, ki je bil odličen. Reprezentanca, ki ima visoke cilje, enostavno mora imeti dobrega vratarja, da ga naša ima, je Škof danes dokazal. Pojavljale so se tudi napake v komunikaciji na klopi pri menjavah, zaradi tega je prihajalo do nepotrebne živčnosti. Pomanjkanje zbranosti pri metih je omogočilo Brazilcem, da so nas lovili, Škof pa je ohranjal mirnost in njemu se lahko zahvalimo, da nas niso ulovili. Objektivno bi morali zmagati za pet, šest golov, toda če bi mi kdo pred tekmo ponudil tak rezultat, bi ga takoj sprejel. Zdaj imamo štiri točke, človek mora biti zadovoljen."

"Vid Kavtičnik: "Tudi ko visoko vodiš, moraš pričakovati, da se ti kaj zalomi, nam se ni, čeprav smo po vodstvu s sedmimi goli razlike padli. Oni so bili v naletu, ampak smo dva večja naleta zadržali, kar kaže na moč naše ekipe. Enostavno ne popustimo, se trudimo, si pomagamo, takrat, ko nam je težko, še bolj stisnemo skupaj, se še bolj pogovarjamo, to krasi našo igro. Menim, da obramba deluje, dobili smo sicer nekaj brezveznih golov, ko vratarja ni bilo na svojem mestu. Ko tekmec igra tako agresivno obrambo, je normalno, da pride do protinapadov in lahkih golov, zato ni nič čudnega, da smo prejeli 28 zadetkov. Zdaj bomo prišli na bolj klasični evropski stil igranja, moramo storiti manj napak, preprečiti protinapade in potem bo tudi rezultat nižji."

Matej Gaber: "Videti je bilo, da smo celo tekmo imeli zmago v svojih rokah, ampak Brazilci se niso predali. Z globoko obrambo so nam delali veliko težav, nas silili v tehnične napake. Zato je bilo težko, borili smo se od začetka do konca, na koncu pa se veselimo zmage. Vsi smo uživali pred polnimi tribunami in v vzdušju. Vsi živimo za take tekme, ko je dvorana polna, ne uživamo pa takrat, ko je v njej 50, 60 gledalcev. Upam, da bo tudi na naslednjih tekmah gledalcev veliko."

Simon Razgor: "Z njihovo globoko obrambo so nam otežili pot do gola, toda mi smo ostali zbrani, tudi obramba je dokaj dobro delovala, z izjemo par trenutkov. Pokazali smo karakter in zasluženo zmagali. Vzdušje je bilo odlično, veliko raje igramo pred polno dvorano, pa tudi, če ta navija proti tebi. Zadovoljni smo, ker smo dobro začeli turnir, ti dve zmagi sta bili zelo pomembni, saj je šlo za tekmece, ki nimajo zvenečih imen kot tekmeci, ki prihajajo, a igrajo specifično obrambo, na katero se je težko pripraviti. A zaenkrat nam gre vse po načrtih."