mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

gl
gl
0 23.07.2016 10:17:50

Veselina Vujovića želeli Španci, a ...

Grega Wernig
Utopično bi bilo razmišljanje, da bo zadržati Veselina Vujovića do izteka njegove pogodbe nekaj samoumevnega, sploh če bi Črnogorec obisk mesta sambe in karnevalov morda izkoristil za nabiranje žlahtne kovine. Večji in predvsem bogatejši rokometni narodi bi verjetno hitro začeli trkati na njegova vrata. Pravzaprav je eden izmed najbolj slovitih to že naredil.

V Slovenijo je lani spomladi prišel kot priznano trenersko ime z bogatim življenjepisom, zato je Vujovićevo imenovanje za slovenskega selektorja marsikoga presenetilo. Črnogorec je v svoji več kot dvajsetletni trenerski karieri vodil nekatere priznane zasedbe, med njimi jugoslovansko reprezentanco, s katero je na olimpijskih igrah v Sydneyju osvojil četrto mesto, pa nekoč najbogatejši klub na svetu Ciudad Real, skopski Vardar, s katerim je osvojil premierno izvedbo lige Seha, po vmesnem skoku v arabski svet pa trenutno dela čudeže v Zagrebu.

Po mesecih privajanja na novo okolje jih predvsem od pomladi naprej dela tudi v Sloveniji, zaradi česar se je znašel na radarju številnih, čeprav se o tem na glas ni govorilo. Veselin Vujović kljub temu še naprej sedi na klopi Slovenije, kjer je za zdaj zadovoljen. »Jaz sem pripravljen ostati selektor, dokler bo zame to biološko mogoče. Lahko torej tudi deset ali petnajst let. A za kaj takega se mora poklopiti veliko stvari,« je pred tekmama s Hrvati razmišljal 55-letni strateg.



Kaj pa, če bi na njegova vrata potrkal kdo od največjih? Pa ne bodimo skromni in recimo Francozi, ki so aktualni olimpijski in svetovni prvaki, ali pa Španci, s katerimi je bil Vujović v preteklosti močno povezan …

CELOTEN ČLANEK SI PREBERITE V DANAŠNJI IZDAJI ČASNIKA EKIPA SN!

Članki iz rubrike