900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 16.07.2016 20:43:15

Slovenija na prijateljski tekmi visoko ugnala Tunizijo

Drago Wernig - TAKA
Rokometaši Slovenije so z zmago začeli niz prijateljskih tekem v okviru priprav na olimpijske igre. V Mariboru so premagali Tunizijo s 33:25 (15:14).

Slovenija je uspešno začela serijo prijateljskih tekem v okviru priprav na olimpijske igre. V Mariboru je premagala Tunizijo z osmimi zadetki prednosti, nova tekma z istim tekmecem pa jo čaka že jutri, in sicer ob 18. uri v dvorani Polaj v Trbovljah.

Do nastopa na olimpijskih igrah bo Slovenija odigrala še tri tekme; s Hrvaško se bo pomerila dvakrat (22. julija v Kopru in štiri dni kasneje v Opatiji), v Braziliji pa se je dogovorila še za test z Dansko. Na OI bodo varovanci selektorja Veselina Vujovića igrali v skupini s Poljsko, Švedsko, Brazilijo, Nemčijo in Egiptom.

Slovenija je tekmo odigrala s šestnajstimi igralci - v Rio jih potuje 14; na tribuni so ostali Marko Bezjak, Miha Zarabec in Matevž Skok.

Gostje iz Tunizije, ki bodo prav tako igrali na olimpijskih igrah, so pokazali, da so čvrsta ekipa, ki je pred štirimi dnevi Nemčiji prav tako na prijateljski tekmi zabila 32 golov. Tudi proti Slovenija je bila razpoložena v napadu. Vodstvo je prevzela v dvanajsti minuti (7:5) in ga nato držala vse do zaključka prvega polčasa, ko je Slovenija po zaslugi sedmih zadetkov Gašperja Marguča vendarle prešla v ospredje (15:14).


V nadaljevanju se je zgodba ponovila. Slovenci so začeli medlo, gostje pa so z delnim izidom 5:1 prešli v vodstvo z 19:17. Bil je to pravi trenutek za nekaj nasvetov s klopi, ki so prebudili fante na terenu, tako da so ti v naslednjih desetih minutah rešili vprašanje zmagovalca. S precej hitrejšo igro, predvsem pa čvrsto obrambo, je Slovenija naredila delni izid 7:1 in prišla do vodstva 24:20, ki ga je do konca le še višala.

SLOVENIJA - TUNIZIJA 33:25

* Dvorana Tabor, gledalcev 700, sodnika: Nahtigal, Vidic (oba Slovenija).
* Slovenija: Blagotinšek 2, Henigman, Marguč 7 (3), Kavtičnik 2, Janc 6, Dolenec 3, Škof, Cingesar 4, Skube 2, Poteko, Miklavčič, Gaber 1, Zorman, Razgor 2 (2), Bombač 4, Lesjak.
* Tunizija: Missaoui, Toumi 3, Tej 2, Maaref, Bannour 3, Maggaiz, Hajyoussef, Sanai 3, Boughanmi 4 (1), Saied, Hosni, Ben Salah, Hammed 2, Chouiref 3, Soussi 1, Jallouz 5
* Sedemmetrovke: Slovenija 6 (5), Tunizija 1 (1).
* Izključitve: Slovenija 8 minut, Tunizija 12.

Značke: slovenija, tunizija

Članki iz rubrike