Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ru
ru
29.01.2016 10:51:29
Deli članek:

So Norvežani res hladni? Poglejte njihovega komentatorja! (video)

Ob zmagi norveških rokometašev nad Francijo je ob igrišču blestel tudi komentator televizije TV3 Daniel Høglund.

Letošnji sklepni turnir stare celine je vsekakor poskrbel za enega najbolj presenetljivih razpletov, o tem zgovorno priča druščina, ki se je uvrstila na najbolj pomembne tekme. Tauron Arena v Krakovu bo drevi prizorišče polfinalnih dvobojev. Ob 18.30 bo na sporedu obračun med Norveško in Nemčijo, ob 21. uri med Španijo in Hrvaško.

Od polfinalistov se je le Nemčija doslej povzpela na rokometni Mont Blanc, potem ko je slavila na sklepnem turnirju v Sloveniji 2004, medtem ko je Španija v treh poskusih, na evropskih prvenstvih v Španiji 1996, Italiji 1998 in Švici 2006, vselej ostala praznih rok na finalnih obračunih.

Hrvaška si je že osmič izborila polfinalni nastop. V velikem finalu je nastopila na Norveškem 2008 in dve leti kasneje v Avstriji, obakrat pa je izgubila proti Danski oziroma Franciji. Med vsemi štirimi izbranimi vrstami je zagotovo najbolj presenetila Norveška, ki je na Poljsko prišla z željo, da se prebije v drugi del, na koncu pa v velikem slogu zasedla prvo mesto v močni krakovski skupini I in za seboj pustila favorizirane velikane evropskega rokometa iz Hrvaške, Francije in Poljske.

Za Norvežane sicer pravijo, da so hladni, zadržani, da težko pokažejo svoja čustva, toda če bi sodili po komentatorju norveške televizije TV3, Daniela Høglunda, to nikakor ne drži. V dvoboju s Francozi je zelo doživeto spremljal dogajanja na parketu. Gestikuliral je, navijal, kričal, se veselil, jezil, skakal in še kaj, medtem ko je strokovni komentator, nekdanji reprezentant Kristian Kjelling, ob njem vse skupaj doživljal precej bolj mirno. A na koncu tudi je on vendarle vstal in zaploskal. Poglejte ...