Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Miha Andolšek
Miha Andolšek
16.12.2015 13:22:30
Deli članek:

Uroš Zorman: Nisem bavbav, nisem trn v peti

Arsen Perić

Čeprav so bili po zamenjavi na selektorskem stolčku številni prepričani, da so mu štete ure v dresu z državnim grbom, ima nekaj mesecev pozneje Uroš Zorman eno od osrednjih vlog v ambicioznih načrtih Veselina Vujovića.

Povedano drugače, če mu je slednji še pred novembrsko akcijo javno namenil opazko ali dve, v prvi vrsti, da "naj se bori le za svojo pozicijo, za druge naj ga ne skrbi preveč", pa zgolj nekaj tednov pozneje selektor o njem govori z izbranimi besedami.

"Še preden sem prevzel selektorsko vlogo, sem o Zormanu slišal to in ono. Da gre za neugodnega tipa. V tej luči sem se sam pri sebi pripravil in si rekel, pa da vidimo, kdo bo koga. Potem pa Uroš pride na priprave, in glej ga, zlomka, obnaša se vzorno, igra odlično in meni z ramen v trenutku pade neko veliko breme. S svojim vedenjem na in ob igrišču me je resnično impresioniral."

Tako je v sredo razlagal dobro razpoloženi Veselin Vujović, Zorman pa je nato na vse skupaj v svojem slogu postavil še piko na i: "Očitno so selektorju napolnili glavo z nekaterimi stvarmi o meni, vendar jaz nikoli v življenju nisem imel nobenih težav s trenerji ali selektorji. Dobro, nikoli ... V vsaki ekipi tako kot v vsaki družini sem in tja pride do trenj, iskric in tudi pri nas ni nič drugače, a reprezentanca je bila vedno zdravo okolje, posledično pa se ni vleklo nobenih večjih zamer. Ulica marsikaj govori, potem pa nekdo vse skupaj še malce popopra in zasoli, da pripelje do tega, da je Zorman bavbav slovenskega rokometa. Mislim, da sem v karieri dokazal, da nikomur nisem bil trn v peti."

In dva rokometna velemojstra, ki sta zaznamovala igro vsak v svojem obdobju, gresta zdaj složno evropskemu prvenstvu na Poljskem naproti.

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE V DANAŠNJI IZDAJI ČASNIKA EKIPA SN.