Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
27.11.2015 17:57:07
Deli članek:

Slovenski rokometaši v kvalifikacijah za OI

facebook

Katarski rokometaši so si zagotovili nastop na olimpijskih igrah v Riu ter posledično Slovence potisnili v kvalifikacije.

Svetovni podprvak Katar je v finalu azijskih kvalifikacij zanesljivo opravil z Iranom in bo v Riu prvič nastopil na OI. Četa Valera Rivere je bila na turnirju razred zase, tudi v finalu pa jim Iran ni bil dorasel tekmec (28:19). Iranu je za tolažbo pripadlo mesto v dodatnih kvalifikacijah, kjer bo nastopil tudi tretjeuvrščeni Bahrajn, ki ga vodi slovenski strokovnjak Borut Maček.

Zdaj je tudi jasno, da bo v aprilskih kvalifikacijah – če ne bo kakšnega neprijetnega preobrata oziroma presenečenja s strani IHF – nastopila tudi slovenska izbrana vrsta. Slednja je na januarskem SP v Katarju sovojila osmo mesto in bila prva v čakalnici. Kje in v kakšni družbi bo zaigrali v kvalifikacijah pa je za zdaj še prezgodaj govoriti, sistem je namreč vse prej kot enostaven in bo na konkretne obrise treh kvalifikacijskih turnirjev, ki bodo izluščili še zadnjih šest potnikov za Rio, potrebno počakati vse do zadnjega dne evropskega prvenstva na Poljskem.

Seveda pa si lahko slovenski rokometaši še olajšajo in skrajšajo pot na OI. Kako? Z osvojitvijo zlate medalje na Poljskem seveda.