Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
26.11.2015 13:24:22
Deli članek:

Slovenke pripravljene na turnir v Braziliji

Grega Wernig

Slovenska ženska rokometna reprezentanca bo v tednu Evropske rokometne zveze (EHF) nastopila na mednarodnem turnirju v Južni Ameriki.

Izbranke Uroša Bregarja so že pripotovale v brazilsko prestolnico, kjer se bodo od petka do nedelje pomerile z domačo izbrano vrsto, Argentino in Srbijo.

Bregar je krajše priprave za južnoameriški turnir začel v ponedeljek v Ljubljani, že naslednji dan pa je skupaj s svojimi varovankami odpotoval v Brazilijo. V dvorani Nilson Nelson v Brasilii se bo naša elitna ženska izbrana vrsta najprej v petek ob 22.15 pomerila z Brazilijo, naslednji dan ob 14.50 s Srbijo, zadnji dan turnirja pa ob 13.30 še z Argentino.

BREZ MAVSARJEVE IN LAZOVIĆEVE
S prvotnega Bregarjevega seznama manjkata Tamara Mavsar (Krim Mercator) in Barbara Lazović (Vardar Skopje), nastalo kadrovsko vrzel pa sta zapolnili Velenjčanka Ines Amon in Celjanka Alja Vrček.

Na Bregarjevem seznamu za Brazilijo so Miša Marinček, Sergeja Stefanišin, Amra Pandžić, Polona Barič, Alja Koren (vse Krim Mercator), Neli Irman, Tjaša Stanko (obe Zagorje), Nina Jeriček, Maja Šon (obe Nimes), Lina Krhlikar (Göppingen), Sanja Gregorc (Vac), Ana Gros (Metz), Katja Čerenjak (Zelene doline Žalec), Teja Ferfolja (Mlinotest Ajdovščina), Ines Amon (Velenje) in Alja Vrček (Celje Celjske mesnine).