Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
06.11.2015 22:32:44
Deli članek:

Slovenija boljša od Srbije

Grega Wernig

Slovenska moška rokometna reprezentanca je v uvodnem krogu superpokala v Flensburgu premagala Srbijo s 23:21 (12:10). Slovenija se bo v soboto v Hamburgu pomerila z Brazilijo (17.45), v nedeljo v Kielu pa še z Nemčijo (15.00).

Izbranci selektorja Veselina Vujovića so sijajno odprli tekmo v Flens Areni, v uvodnih šestnajstih minutah so povsem zasenčili tekmece na nasprotni strani igrišča in si priigrali kar sedem golov prednosti (11:4). Slovenci so v uvodni četrtini tekme prikazali poletno predstavo, v napadu so bili nevarni iz vseh položajev, obramba je bila na visoki ravni. V nadaljevanju so močno popustili, navzlic temu pa so na veliki odmor odšli s prednostjo dveh golov (12:10). V prvi polovici drugega polčasa so se nadaljevale krizne minute. Srbi so jih že v drugi minuti nadaljevanja ujeli in tekmo postavili v začetno izhodišče (12:12), Vujovićevi izbranci pa so v nadaljevanju dvakrat pogledali tudi v tekmečev hrbet (14:15 in 15:16).

V PRELOMNIH TRENUTKIH ZRELO
V prelomnih trenutkih dvoboja so vendarle zaigrali zrelo ter si slabih šest minut pred koncem znova priigrali lepo prednost štirih zadetkov (22:18). V končnici niso popustili niti za ped, s preudarno igro so odbili vse tekmečeve napade in na kakovostnem turnirju in dobrodošlem preizkusu moči za nastop na evropskem prvenstvu, ki bo v začetku prihodnjega leta na Poljskem, dosegli zmago.

CEHTE NAJBOLJŠI STRELEC
V slovenski reprezentanci je bil strelsko najbolj učinkovit Klemen Cehte s šestimi goli. Gašper Marguč jih je prispeval pet, Luka Žvižej štiri, Matej Gaber in Uroš Zorman po tri, Jure Dolenec in Vid Poteko po enega. V kadru so bili še Matevž Skok, Urban Lesjak, Klemen Ferlin, Darko Cingesar, David Miklavčić, Mario Šoštarić, Marko Bezjak, Staš Skube in Borut Mačkovšek, od potnikov v Nemčijo ni igral le Miha Žvižej. V srbski izbrani vrsti je bil najbolj učinkovit Darko Đukić s petimi goli, Žarko Šešum in Mijajlo Marsenić sta dosegla po tri zadetke.
Nemčija je v današnji prvi tekmi premagala Brazilijo z 29:20 (15:12).