Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gl
gl
16.10.2024 12:11:57
Deli članek:

Pred vkrcanjem na avtobus za BiH bo treba (u)braniti Zlatorog

alesfevzer.com

Celjske rokometaše v soboto ob 19. uri čaka evropska uvertura v Gračanici, a na papirju celo težja preizkušnja je pred njimi danes ob 18. uri v Zlatorogu.

V goste k edini ekipi v Sloveniji, ki v tej sezoni lige NLB še ni izgubila, prihaja ekipa, ki to jesen še ni izgubila na gostujočih tleh. Moštvo Žige Lesjaka je doseglo zmagi v Trebnjem in (še neregistrirano) v Ormožu ter remiziralo v Škofji Loki, je pa moralo doma priznati premoč Slovanu in v prejšnjem krogu Krki.

Zato v celjskem taboru previdno pričakujejo goste s Koroške, čeravno (tudi) proti njim seveda načrtujejo in pričakujejo zmago. "Pričakujemo težko tekmo, saj je RK Slovenj Gradec odlična ekipa. Imajo dobre posameznike, letos pa so dodali še izkušene igralce. Imamo malo manj časa za pripravo od želenega, saj nas za vikend čaka že evropski preizkus. V tekmo prihajamo z različnimi občutki, mi smo premagali Sviš, sami so doma oddali točki Krki. Na gostovanjih v letošnji sezoni delujejo odlično, neobremenjeno in so neporaženi. Tako da nas tudi iz tega vidika čaka težka tekma. Želimo pa seveda nadaljevati pozitivno serijo in v sredo slaviti," je pred današnjim dvobojem povedal domači organizator igre Vukašin Antonijević.

Celjani bi se z zmago vrnili na vrh, ki ga je po torkovih dveh točkah iz Novega mesta zasedel Slovan. Slovenj Gradec pa gre danes v lov za Gorenjem, ki bi ga ujel z zmago v Celju, pri čemer računa še na dve točki iz Ormoža, ki bi Korošce dvignili celo na stopničke. Vendar lažje reči kot osvojiti Zlatorog … "Odhajamo na gostovanje v Celje, k trenutno prvouvrščeni ekipi na prvenstveni lestvici. Mogoče za koga presenetljivo, ampak Celjani kažejo dobre igre in so še edina neporažena ekipa v tej sezoni. Celje je na sredini tekmi v vlogi velikega favorita, mi pa na gostovanje vsekakor ne odhajamo z belo zastavo in se bomo borili vseh 60 minut. Vsekakor si želimo prikazati boljšo predstavo, kot na zadnji tekmi s Krko," je napovedal gostujoči trener Lesjak.