Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
15.10.2024 20:32:52
Deli članek:

Slovan melje naprej, tigri odnesli poln izplen tudi iz Zormanovega 'domačega mesta'

MRK Krka

Vsaj do jutri, ko bo Celje gostilo Slovenj Gradec, bo vrh lestvice lige NLB zasedal ljubljanski Slovan.

Krka - LL Grosist Slovan 26:29 (10:14)

* Dvorana Marof, gledalcev 360, sodnika: Humek in Škvarč.
* Krka: Šalamon, Blaževič, Avsec 1, Cirar 2, L. Rašo 5 (1), Gliha, Ščuka, Vukić 5 (3), Stanojević 3, D. Rašo 5, Zajc, Nikolić 4, Lavrič, Kukman, Matko 1.
* LL Grosist Slovan: Bojić, Gošić, Jovičić 4, Grojzdek, Pajt 7 (5), Ljevar 5, Mlivić 5, Pirnat, Budja, Kovačič, Brozović 1, Grebenc 2, Zobec 2, Hrastnik 3, Žabić.
* Sedemmetrovke: Krka 4 (4), LL Grosist Slovan 5 (5).
* Izključitve: Krka 6, LL Grosist Slovan 18 minut.
* Rdeči karton: Žabić (55.).

Ambiciozna ljubljanska ekipa je v novomeškem Marofu z zmago z izidom 29:26 osvojila novi točki in se po nepolnem osmem krogu znova zavihtela tja, kjer želi sezono tudi končati. Na vrhu. Pred trenutno drugouvrščeno ekipo iz Celja, ki bo v sredo ob 18. uri gostila Slovenj Gradec, ima točko prednosti.

Novomeška ekipa, ki jo v soboto v srbskem Šabcu čaka prva tekma drugega kroga evropskega pokala proti Metaloplastiki, je s štirimi zmagami in tremi porazi v prvi polovici lestvice, "v dobrem" pa ima še zaostalo tekmo proti Kopru.

Z izjemo uvodnega zaostanka 0:1 je bilo v prvem polčasu vse v znamenju ljubljanskih rokometašev. Po dveh zaporednih golih Kenana Pajta so že v 13. minuti povedli s 6:2, prednost dveh do štirih golov pa nato držali vse do odhoda na veliki odmor (14:10).

Varovanci gostujočega trenerja Uroša Zormana so v začetku druge polovice tekme dvakrat povedli za pet golov (15:10 in 16:11), nato pa začasno izgubili rdečo nit v svoji igri. Novomeščani so se jim v 37. minuti po golu Marka Nikolića približali na dva zadetka (15:17).

A Ljubljančani so hitro ujeli pravi ritem, med 39. in 45. minuto so naredili delni izid 5:1 in povedli z 22:16 ter domačega trenerja Mirka Skoka prisilili, da je zahteval minuto odmora. Po njej se razmerje moči na igrišču ni bistveno spremenilo, Kodeljevčani so do zadnjega zvoka sirene imeli rezultatski nadzor nad Novomeščani.

Pri ljubljanski ekipi je bil najbolj učinkovit Pajt s sedmimi, pri novomeški pa Leon in Dino Rašo ter Vojislav Vukić s po petimi goli.

Novomeška zasedba bo v prihodnjem krogu gostovala v Trebnjem, ljubljanska pa bo gostila Celje Pivovarno Laško. Obe tekmi bosta 23. oktobra. Novomeščane še prej čaka uvodni evropski izziv sezone, Skokova vrsta se bo v soboto ob 18.30 v 2. kroga pokala EHF v Šabcu postavila po robu Metaloplastiki.