Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
(zšis-spk)
(zšis-spk)
15.10.2024 11:04:52
Deli članek:

Uspešne priprave v hrvaški Istri

zsis.si
Tadej Enci se pripravlja na leto 2025, ki prinaša tudi olimpijado gluhih.

V Medulinu so se v soboto končale priprave, ki jih tudi tokrat za naše parašportnice in parašportnike organizira Zveza za šport invalidov Slovenije-Slovenski paralimpijski komite.

Devet dni so v hrvaški Istri trenirali slepi atlet Robi Kogovšek, gluha atleta Tadej Enci in Iris Breganski, parakolesarji Janez Cankar, Boris Praznik, Anej Doplihar, Sebastjan Osrečki, Jure Furlanič, paralokostrelca Živa Lavrinc in Simon Turk, paraplavalci Nina Biadov, Tristan Majcenovič in Alessandro Ambrožič ter reprezentanca košarke na vozičkih.



"Priprave smo opravili z igralci, ki v tem obdobju niso bili angažirani z igranjem v tujini. Bile so intenzivne kot se spodobi za priprave pred sezono. Poudarek je bil na fizični pripravljenosti, seveda pa nismo zapostavili niti tehnično – taktičnih elementov igre. Fante moram za zavzeto delo pohvaliti, ker so priprave opravili z maksimalnim vložkom, verjamem pa, da bodo dobro delo v pripravljalnem obdobju nadgradili tudi z dobrimi predstavami tekom sezone. Pogoji v Medulinu so super, prav tako se v dvorani v Puli počutimo že povsem domače," je priprave ocenil Žiga Kobaševič, selektor moške košarkarske reprezentance košarke na vozičkih.



"Priprave so bile uspešne kot vedno doslej pod okriljem Zveze ŠIS-SPK. V Medulinu smo vnovič imeli optimalne pogoje. Z mojim varovancem Tadejem Encijem sva opravljala priprave 14-dnevnih ciklusov. Tako sva začela prvi teden doma v Velenju, cikel pa uspešno končala v Medulinu. Na teh pripravah smo imeli tudi 24 ur na voljo fizioterapevta. Pomemben faktor teh priprav je tudi to, da smo zbrani športnice in športniki ter stroka iz različnih športov. Nekaj časa ostane za druženje, predvsem pa izmenjavo mnenj. Take priprave so pomembne tudi s psihološkega stališča, saj drug drugega vzpodbujamo in ženemo dalje. Vesel sem, ker je bila med nami tudi Živa Lavrinc, ki nam je v enem od večerov nekaj več povedala o paralimpijskih igrah in bronasti kolajni, ki jo je imela tudi s sabo," pa je o pripravah povedal Gregor Doberšek, ki bdi nad kariero gluhega atleta Tadeja Encija. 

Galerija