ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 12.05.2023 21:02:21

Celjani še korak bližje naslovu

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 24. krogu lige NLB doma premagali Maribor Branik s 36:29 (16:14).

* Dvorana Zlatorog, gledalcev 400, sodnika: Pukšič in Satler.
* Celje Pivovarna Laško: Bojić, Belkaied, Gaberšek, Strmljan 7, Mazej 5, Cokan 4 (3), Marguč, Antonijević 1, Ivanković 2, Janc 2, Muhović, Žabić 1, Mlakar 2, Vlah 4, Martinović 4, Suholežnik 4.
* Maribor Branik: Zupančič, Lorger, Strašek, Jezernik 3 (2), Sok 3, Kovačec 2, Jerenec 11, Košec 3, Gregorič 2, Kačičnik 5, Budja, Razgor, Hedl.
* Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 4 (3), Maribor Branik 4 (2).
* Izključitve: Celje Pivovarna Laško 12, Maribor Branik 8 minut.
* Rdeči karton: /.

Rokometaši so se po pokalnem premoru znova vrnili na parkete v državnem prvenstvu. Celjani so si v Ormožu zagotovili 22. pokalno lovoriko, v ligi pa korakajo proti 26. naslovu.

Po današnji zmagi nad Mariborom imajo pred drugouvrščenim Trimom iz Trebnjega šest točk naskoka dva kroga pred koncem. Trebanjce tekma tega kroga sicer še čaka v nedeljo, ko bodo gostovali pri tretjeuvrščenemu Gorenju iz Velenja. Če Trimo dvoboja ne dobi, bo naslov celjski.



Mariborčani se skupaj z Dobovo in Krškim borijo za obstanek v ligi. Zaenkrat še imajo točko prednosti pred zadnjeuvrščenim Krškim, ki se danes doma meri s Slovanom.

Celjani so sicer hitro povedli s 3:1, toda dvoboj je bil celoten prvi polčas precej izenačen, saj so Mariborčani uspešno držali stik z domačini. Rokometaši iz knežjega mesta so na glavni odmor odšli s prednostjo dveh golov.

Drugi polčas pa so varovanci Alema Toskića napadalno odprli in se odmaknili na prednost štirih zadetkov (18:14). Po dobrih desetih minutah nadaljevanja so grofje po golu Matica Suholežnika vodili za +5 (23:18). V nadaljevanju rokometaši Maribora niso več mogli parirati Celjanom, ti so vmes povedli za +7, do konca tekme pa varno zadržali prednost.

Pri celjski zasedbi se je s sedmimi goli najbolj izkazal Tilen Strmljan, pet jih je dodal Tadej Mazej. Na drugi strani je blestel Filip Jerenec z 11 zadetki, pet jih je prispeval Vid Kačičnik.

V naslednjem, predzadnjem krogu bodo Celjani doma gostili Krško, Mariborčani pa Slovenj Gradec.

Značke: rokomet, dp

Članki iz rubrike