Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 11.04.2023 20:54:29

Zdelo se je, da bo rutinska zmaga, razpletlo se je drugače

ALESFEVZER.COM
Rokometaši Gorenja Velenja so v zaostali tekmi 19. kroga lige NLB igrali neodločeno z Ormožem.

Rokometaši Gorenja Velenja so na zaostali tekmi 19. kroga slovenskega prvoligaškega prvenstva naleteli na presenetljivo žilavega tekmeca, z Ormožem so si razdelili plen. Velenjske ose so si z delitvijo točk v domači dvorani otežile boj za drugo mesto v končni razvrstitvi na ligaški razpredelnici.
Po treh zaporednih gostovanjih je varovance Zorana Jovičića čakala prva in edina domača tekma v aprilu. Velenjčani so bili pred tekmo s 35 točkami na tretjem mestu in le za točko zaostajali za zasedbo trebanjskega Trima, Ormož je bila z 11 točkami manj na 10. mestu.

Še na začetku obračuna je kazalo, da bo šlo za rutinsko zmago favoriziranih Velenjčanov. Po 12 minutah tekme so domači vodili s petimi zadetki prednosti (9:4), a so gostje iz Ormoža do konca prvega polčasa znali onemogočiti napad domačih ter so ob polčasu presenetljivo izsilili izenačen izid (16:16).
Velenjčane je v drugem delu čakala zahtevna naloga, da obranijo domačo dvorano nepremagano. A so gostje nadaljevali odlično igro in so ves čas držali stik z domačo zasedbo ter večji del drugega polčasa vodili. Gostje so vodili tudi za tri gole. O zmagovalcu je odločala tesna končnica, v kateri so imeli prednost gostje, ki so poldrugo minuto pred koncem vodili za dva gola.


Domači so nadoknadili zaostanek in po preobratu vendarle prišli do neodločenega izida, s katerim so si zagotovili 36 točk, kolikor jih imajo tudi Trebanjci. Celjani na vrhu vodijo s 40 točkami.

Gorenje Velenje - Ormož 28:28 (16:16)

Rdeča dvorana, 200 gledalcev, sodnika: Hotko, Miklavčič.

Gorenje Velenje: Tajnik 1, Pipp 5, Pajt, Hebar, Drobež 1, Kovačič 1, Sokolič 8 (5), Verdinek 2, Šiško 5, Grmšek 1, Slatinek Jovičič 3, Mlivić, Predović 1, Hriberšek.
Jeruzalem Ormož: Munda, Bogadi, Pungartnik 1, Vincek, Hebar 3, Šulek 1, Kosi 8 (5), N. Krabonja, Ćirović 6, S. Krabonja 4, Kolmančič 3, Škrinjar 2.
Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 7 (5), Jeruzalem Ormož 6 (5).
Izključitve: Gorenje Velenje 6, Jeruzalem Ormož 6 minut.
Rdeči karton: /.

Značke: rokomet, dp, slovenija

Članki iz rubrike