Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 04.09.2021 18:59:28

V Hamletovi deželi konec evropske poti za Celjane

celje af.JPG
alesfevzer.com
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na povratni tekmi prvega kroga evropske lige na Danskem izgubili proti GOG Gudmeju s 25:36 (14:18) in končali nastope v tem tekmovanju. Slovenska ekipa je na prvi tekmi pred tednom dni zmagala s 33:29.

GOG Gudme - Celje Pivovarna Laško   36:25 (18:14)

Phönix Tag Arena, sodnika: Brkić in Jusufhodžić (oba Avstrija).
GOG Gudme: Hallgrimsson, Bergerud, Pytlick 7, Beuschau, Pedersen, Larson, Tolbring, Madsen, Jorgensen 5, Laerke 2, Bergendahl 2, Gidsel 13, Kildelund 1, Zachariassen, Olsen 5, Andersen 1.
Celje Pivovarna Laško: Bojić, Vujović, Strmljan 1, Terzić 2, Mazej, Dragašević, Razgor 3, Marguč 1, Poteko, Ivanković 4, Čepić, Kodrin 3, Žabić 4, Mlakar 2, Vlah 3, Suholežnik 2.
Sedemmetrovke: GOG Gudme 5 (4), Celje Pivovarna Laško 6 (3).
Izključitve: GOG Gudme 10, Celje Pivovarna Laško 14 minut.
Rdeči karton: Suholežnik (41.).

Celjani so "ekspresno" končali svojo mednarodno pot v sezoni 2021/22. Po zmagi s štirimi goli pred tednom dni v Zlatorogu so na današnji povratnem obračunu v Hamletovi deželi izgubili za 11 zadetkov in se poslovili od evropskega pokala. V nadaljevanju sezone jih čakajo le tekme na domačem prizorišču.

Rokometaši iz Celja so sijajno odprli obračun v Gudmeju. Po dveh golih Anteja Ivankovića in enega Žige Mlakarja so v tretji minuti povedli s 3:1, nato pa se jim je povsem zaustavilo. V naslednjih desetih minutah so doživeli strelski mrk, pri tem zastreljali tudi dve sedemmetrovki, po dveh verižnih izključitvah Mlakarja in Matica Suholežnika ter delnemu izidu 7:0 v korist domačih igralcev pa so si že v 12. minuti pridelali zaostanek petih golov (3:8).

Sredi prvega polčasa so izbranci Alema Toskića le našli rdečo nit v svoji igri in se približali na dva gola (8:10). Nato so znova padli v krizo in si v 26. minuti pridelali najvišji zaostanek v prvi polovici tekme (11:17), na veliki odmor pa so se odpravili s primanjkljajem štirih golov (14:18).

Rokometaši iz mesta grofov v drugem polčasu niso bili kos Dancem, že po šestih minutah igre so zaostali za sedem golov (16:23). Premikov na bolje ni bilo niti v nadaljevanju tekme, po visokem zaostanku enajstih golov (20:31) v 49. minuti pa je bilo jasno, da bodo proti imenitnim tekmecem - v svojih vrstah imajo tudi najbolj koristnega igralca z letošnjih olimpijskih iger v Tokiu Mathiasa Gidsela, ki jim je danes zabil kar 13 golov - končali svojo evropsko pot.

V celjski ekipi sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Ante Ivanković in Stefan Žabić, oba sta dosegla po štiri gole.

Članki iz rubrike