stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

ru (povzeto po gl/EkipaSN)
ru (povzeto po gl/EkipaSN)
0 08.05.2021 10:52:43

Kaj se je dogajalo v Mariboru? HUD (korona) ZAPLET in OGORČENJE v boju za naslov prvaka: Nameni so ČISTO JASNI ...

Martin Metelko
Liga NLB pred vrhuncem: Velenjčani bentijo zaradi odpovedi tekme v štajerski prestolnici.

Celje 38 točk, Velenje 35 s tekmo manj, Trebnje 35 (za njimi prepad). Takšno je pred vročim vrhuncem sezone stanje pri vrhu lige NLB. Ta sploh v zadnjih letih morda res ne spada več med najmočnejša prvenstva v Evropi, verjetno je kar daleč od svoje kakovosti izpred desetletja ali dveh, zagotovo pa je to pomlad zanimiva kot že dolgo ne. Tudi včeraj je bilo vroče, pa čeprav tekma v Mariboru ni bila odigrana. Ravno zato – Velenjčani so nad odpovedjo vijoličastih uro pred predvidenim začetkom ogorčeni.

Ko so navijači obeh ekip na Facebooku iskali prenos tekme Maribora in Gorenja, je iz vijoličastega kluba priromalo skopo sporočilo o odpovedi zaradi okužb s koronavirusom. Za več informacij smo se obrnili na direktorja gostov Janeza Gamsa. "Tekmo so odpovedali, ker jih je skrbelo za naše zdravje. Mi smo tekmo vseeno želeli odigrati, oni pa so jo vseeno odpovedali. Toliko o čistih namenih," je dal vedeti, da Velenjčanom odločitev ni pogodu. Kot je pojasnil, so bili v taboru Siniše Markote (razen že od prej okuženega Izidorja Budje) na četrtkovem testiranju vsi negativni, na dan tekme pač ne. "Številke, koliko naj bi bilo bolnih, so se sicer spreminjale, ampak dva bi naj bila na hitrih testih pred tekmo pozitivna. Pravila pa so taka, da se tekma lahko odpove na zahtevo ekipe, ki ima več kot dva okužena igralca. A v določenem roku. V predpisih je jasno napisano, kakšen je ta rok za odpoved tekem, jaz pa sem dobil klic uro in pet minut pred začetkom, ko je bila ekipa že na terenu. Moram se še malo posvetovati in pogledati pravila, ampak mislim, da je bila tekma nepravilno odpovedana," se z odločitvijo Mariborčanov ne strinja Gams, ki ga je zmotilo še nekaj: "Argumentov za igranje te tekme je bilo ogromno. S strani komisarja lige je prišel zelo pameten predlog, ki pa ga niso sprejeli. Predlagal je, naj se vsi igralci, ki ne kažejo simptomov, še enkrat testirajo, pa jih niso hoteli niti testirati. Tako da so nameni čisto jasni. Niso hoteli igrati in našli so način, da ne igrajo."

In nastal je problem, nastati utegne spor. "Vsem smo pojasnili, da mi nadomestnega termina v maju nimamo več, v juniju pa tekme ne moremo igrati, ker večina ekip takrat nima več pogodb z igralci. Tako da mislim, da se bo morala tekma končati za zeleno mizo. Celo leto smo pridno delali in ne moremo zdaj igrati treh tekem v tednu, ker Maribor ni hotel igrati. Moramo gledati na naše zdravje in naše športne ambicije," ogorčenja ni skrival Gams.

janez gams jk
Jurij Kodrun

Članki iz rubrike