hrvaška, hitri test, testiranje Svet24.si

Kako do hitrega testa na Hrvaškem in kakšne so ...

navadni gož, pulj, kokošnjak Svet24.si

VIDEO: Gasilci v Pulju iz kurnika odvlekli kače

tonin tank blato Reporter.si

Vlada se gre trumpovski kulturni boj, Matej Tonin ...

plaža Svet24.si

Opozorilo za dopustnike na Hrvaškem! Vlada ...

20170520-00780986 Necenzurirano

Janševih 28 let na čelu SDS je evropski rekord

Ja, Chef! 1 Odkrito.si

JURIJ ZRNEC: Z riževim narastkom z malinovcem ...

Saša Lendero Njena.si

Kakšna je poročna obleka Saše Lendero?

STA
STA
0 08.05.2021 09:28:58

Kanadčani zaradi covida-19 odpovedali kvalifikacije za Tokio

Kanadska gimnastična zveza je sporočila, da njeni športniki zaradi strahu pred pandemijo novega koronavirusa prihodnji mesec v Riu ne bodo tekmovali na zadnjih kvalifikacijah za olimpijske igre v Tokiu. Kanadske ekipe ne bo na vseameriškem prvenstvu, ki bo v Braziliji od 4. do 13. junija, s čimer bodo telovadci izpustili priložnost za nastop na OI.

Gre za ekipe v moški in ženski športni gimnastiki ter ritmični gimnastiki, so zapisali na spletni strani kanadske zveze. Brazilija je ena najbolj prizadetih držav zaradi covida-19 in ima že več kot 416.000 smrtnih žrtev. "V zvezi s pandemijo je treba skrbeti za varnost na potovanjih v tujino, da bi nastopili na tekmovanjih," je v sporočilu za javnost dejal Ian Moss, generalni direktor kanadske gimnastične zveze. "Zveza ima zelo podroben protokol za oceno tveganja in zdelo se nam je, da je tveganje za zdravje in varnost vseh udeležencev previsoko, da bi se lahko udeležili tekmovanja," je pojasnil Moss.

Vseameriško prvenstvo v Rio de Janeiru je bilo za kanadsko gimnastično ekipo zadnja priložnost za uvrstitev dodatnega telovadca in telovadke na OI ter uvrstitev tekmovalke in skupinske sestave v ritmični gimnastiki v Tokio.

Telovadcem, ki so še vedno upali, da bodo potrdili vozovnico za Tokio, so se tako sanje porušile. "Zavedamo se vpliva teh odločitev na naše športnike, zlasti na starejše, ki so toliko let posvetili svojim sanjam, da bi se udeležili olimpijskih iger. V tem težkem času bomo storili vse, da bomo podprli naše športnike in trenerje," je še dodal Moss.

Članki iz rubrike