Hajni Blagne Dobra karma

Mlajši brat Helene Blagne že 40 let živi ...

horoskop Svet24.si

Horoskop za četrtek, 3. decembra

ivan zidar pl Reporter.si

Vojna zakoncev Zidar (2.): Osebni stečaj Ivana ...

Mosad, Mossad, Svet24.si

Atentati, ugrabitve in vohunjenje - izraelski ...

Screenshot 2020-04-14 at 13.53.29 Necenzurirano

Ne STA, Urbanija pretaka javni denar v zasebne ...

andrej sifrer Njena.si

Andrej Šifrer 'zapufan' odšel v Ameriko

-3-Facebook Odkrito.si

Challe Salle sporočil novico: marca bo zibal!

ru
ru
0 21.10.2020 13:05:57

Nujno obvestilo: Zveza začasno zaustavila vsa tekmovanja, z izjemno moške in ženske elite! Tako bo do ...

Več kot sto podjetij po svetu skuša čim prej izdelati učinkovito cepivo proti novemu koronavirusu, ki povzroča bolezen covid-19. Najbolj optimistični napovedujejo prvo cepivo že to jesen.
Profimedia
Slovenska rokometna zveza je začasno zaustavila vsa tekmovanja pod njenim okriljem, izjema sta le moška in ženska elita.

Vlada RS je na torkovi dopisni seji sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji ter Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športne dejavnost. S slednjim so zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19 določene začasne omejitve pri izvajanju športne dejavnosti za športnike in izvajanje športnih tekmovanj ter ponujanja storitev fitnes centrov. Rokometna zveza Slovenije tako s četrtkom, 22. oktobra 2020, zaustavlja vsa rokometna tekmovanja, z izjemo Lige NLB in 1. A državne rokometne lige za ženske. Začasna prekinitev tekmovanj velja do preklica.

Odlok Vlade RS v kolektivnih športih, med njimi tudi rokometu, še dovoljuje izvajanje tekmovanj na najvišji kakovostni ravni nacionalnega, regionalnega, mednarodnega oziroma evropskega tekmovanja. Dovoljeno je tudi izvajanje velikih mednarodnih športnih prireditev, med katere je uvrstila evropska in svetovna prvenstva ter kvalifikacije za omenjeni tekmovanji.Za izvajanje treningov in izvedbo tekmovanj se lahko uporabljajo vsi športni objekti in površine za šport v naravi, kot jih določa Zakon o športu: športni centri, športni objekti, vadbeni prostori, vadbene površine ter površine za šport v naravi in šolske telovadnice.

Fitnes centri so v rdečih regijah zaprti, v oranžnih pa velja pravilo 1 osebe na 20 kvadratnih metrov.

Članki iz rubrike