Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 17.09.2020 18:40:25

Žiga Mlakar spet v Celju

Žiga Mlakar
Grega Wernig
Slovenski rokometni prvak Celje Pivovarna Laško je v svoje vrste vrnil desnega zunanjega igralca Žigo Mlakarja, so sporočili iz kluba. Tridesetletni rokometaš se je pred dnevi razšel z Zagrebom, pred tem pa je igral za Wislo Plock. S Celjani se je dogovoril za sodelovanje vsaj do konca sezone.

Mlakar je pred to sezono prestopil v Zagreb, kjer pa je prišlo do številnih sprememb in tudi do možnosti prekinitve pogodbe ter vrnitve v Celje. Pri slednjem je Mlakar je prvič za mlajše dečke nastopil v letu 2003 in za člansko ekipo debitiral leta 2010, se vmes za eno sezono preselil tudi v Maribor, sicer pa v dresu Celja Pivovarne Laško zbral 288 nastopov, na katerih je dosegel 879 zadetkov.

"Vesel sem, da se vračam v Celje. V Zagrebu se je situacija obrnila in začutil sem, da je bolje, da se vrnem v klub, kjer sem odrasel. Tu sem se vedno dobro počutil in prikazal svoje najboljše predstave. Vračam se med ljudi, ki jih spoštujem, cenim in v tej situaciji je bila to lahka odločitev," je povedal Mlakar.



"Verjamem, da bom v sezoni lahko pomagal tako z izkušnjami, bodisi pozitivnimi, bodisi negativnimi, ki sem jih pridobil v tujini, kot seveda tudi z igrami. Verjamem, da sem s prej omenjenimi izkušnjami postal še boljši in da bom lahko pomagal ekipi. Prepričan sem, da bomo dihali kot eno in da bomo skupaj prikazali številne dobre predstave, navduševali navijače in uresničevali cilje," je dodal.

Trener Celja Tomaž Ocvirk pa je povedal: "Ponudila se nam je izredna priložnost, ki smo jo morali izkoristiti. Namreč na položaju desnega zunanjega imamo dva mlada igralca, ki imata kar nekaj težav s poškodbami in ko sta se Žiga in Zagreb razšla, smo hitro našli skupni jezik. Žiga je izkušen igralec, čvrst, strelec od daleč, ves čas je igral ligo prvakov in verjamem, da bo velik plus naši ekipi."

Značke: rokomet, dp, prestop

Članki iz rubrike