volodimir zelenski, oleksander sirski Svet24.si

Prvi mož ukrajinske vojske presenetil: Ukrajina ...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 09.10.2019 19:24:00

Celjski rokometaši odpihnili Velenjčane

Jurij Kodrun
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na današnji tekmi 6. kroga lige NLB na domačem igrišču premagali velenjsko Gorenje s 33:21 (15:10).

Celje - Gorenje 33:21 (15:10)
* Dvorana Zlatorog, gledalcev 1300, sodnika: Dejan in Igor Ivančič.
* Celje Pivovarna Laško: Vujović, Ferlin, Cvetko 2, Razgor 2 (1), Marguč 8 (2), Šarac 5, Grošelj 2, Poteko, Žabić, Silva 2, Kodrin 2, Horžen 4, Grebenc 3, Makuc, Leban 2, Novak 1.
* Gorenje Velenje: Taletović, Husejnović, Celminš, Mazej 1, Tajnik 2 (2), Matanović 3, Šol, Starc, Miklavčič 5, Drobež, Verdinek 2, M. Kavčič 4, A. Kavčič 3, Okleščen 1.
* Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 3 (3), Gorenje Velenje 4 (2).
* Izključitve: Celje Pivovarna Laško 6, Gorenje Velenje 4 minute.
* Rdeči karton: /.

Celjski rokometaši so v derbiju kroga dobesedno odpihnili svoje največje domače tekmece iz bližnjega Velenja, po vsega šestih odigranih tekmah pa njihova prednost že znaša velikih osem točk.


Državni prvaki iz mesta ob Savinji so na dosedanjih šestih tekmah dosegli ravno toliko zmag, pokalnim prvakom iz Šaleške doline pa je že četrtič spodrsnilo v uvodu sezone. Pred današnjim obračunom v Celju so izgubili še v Škofji Loki, Ribnici in Mariboru.

Izbranci domačega trenerja Tomaža Ocvirka so v dokaj komornem vzdušju dvorane Zlatorog takoj zagospodarili na parketu in zadeve postavili na pravo mesto. V vseh elementih igre so bili za razred boljši od Velenjčanov, ki so pred današnjo tekmo napovedovali izenačen boj. A že uvodne minute so pokazale, da so Celjani boljši in močnejši, v vseh elementih igre so zasenčili tekmece na nasprotni strani igrišča in jim že po trinajstih minutah igre ušli na tri gole (6:3).

Velenjska minuta odmora ni porušila ritma Celjanov, tudi v nadaljevanju so bili "nedotakljivi" in na krilih sijajnih obramb vratarja Klemena Ferlina in strelsko razpoloženega krilnega igralca Gala Marguča v 25. minuti povedli za šest golov (12:6), na veliki odmor pa odšli s prednostjo petih zadetkov (15:10).

V drugem polčasu se je nadaljeval "enosmerni promet". Celjani so si že v 39. minuti priigrali devet golov prednosti (21:12) in razrešili vse dvome o zmagi proti izjemno nerazpoloženim tekmecem iz Velenja ter privarčevali nekaj moči za nedeljski obračun evropske lige prvakov z zvezdniškim PSG v francoski prestolnici. Na današnji tekmi so gostitelji največ vodili za 13 golov (33:20).

V celjski ekipi je bil najbolj učinkovit Marguč z osmimi goli, v velenjski pa je David Miklavčič dosegel pet zadetkov.

Celjska ekipa bo v prihodnjem krogu v sredo, 16. oktobra, gostovala v Kopru, velenjska pa bo v soboto, 19. oktobra, gostila ormoški Jeruzalem.

Značke: rokomet, dp

Članki iz rubrike