sonce Dobra karma

Tedenski horoskop: vsi ste na testu, da ugotovite,...

uroš urbanija Svet24.si

Prvak SDS ponovno vpoklical zvestega in uslužnega...

raz20 009 Reporter.si

Kdo ureja okolico vile Zmaga Jelinčiča v ...

Maha Vajiralongkorn Svet24.si

Kontroverzni kralj se je v Alpah »samoizoliral« ...

18991X1592 Necenzurirano

Kdo je že zaprl s.p.? Helena Blagne, Vlado ...

eye-2488227_1920 Odkrito.si

Zaradi koronavirusa izgubil službo in naredil to ...

Najini_mostovi0002 Njena.si

Kristjan Bevk se poslavlja z malih zaslonov

STA
STA
1 09.10.2019 15:54:48

RAZKRITO: Znano je, koliko DENARJA bo dobila odbojkarska reprezentanca in KOMU PRIPADA!

Martin Metelko
Za srebrno kolajno, ki so si jo prislužili na evropskem prvenstvu, so oziroma bodo slovenski odbojkarji dobili vsaj 280.000 evrov nagrade, z 200.000 jih je nagradila krovna evropska organizacija, 50.000 je prispevala slovenska vlada, 30.000 pričakujejo še od ministrstva.

"Sam ne menim, da nam bi morala dati država več. V proračunu je pač denarja, kot ga je, z njim se ne sme razmetavati. Konec koncev, če ne bi bilo državnih sredstev, mi tega prvenstva sploh ne bi mogli organizirati. Mogoče računamo na nagrado še s kakšnega naslova, pričakujem, da bo končni znesek nagrad znašal med 280 in 320.000 evri, moram pa reči, da bo šel denar iz nagrad izključno ekipi. Ta se bo tudi sama odločila, kako bodo denar znotraj nje porazdelili, s tem OZS nima ničesar," je na vprašanje porazdelitve nagrade na srečanju z novinarji odgovoril Ropret.

Predsednik je zanikal govorice, da se je z Albertom Giulianijem že pogovarjal o novi pogodbi, potrdil pa je, da ostaja slovenski selektor: "Alberto ostaja selektor, ima še pogodbo za eno leto. Pričakujem pa, da se bo v kratkem, če ne prej, na januarskih olimpijskih kvalifikacijah v Berlinu, pojavil kakšen menedžer, ki bo skušal poskrbeti za kakšne popravke v pogodbi. O tem nas učijo izkušnje," je dejal Ropret, ki se je še enkrat ozrl na finalno tekmo prvenstva, to so Slovenci z 1:3 izgubili proti Srbiji, ekipi nekdanjega slovenskega selektorja Slobodana Kovača.


"Srbi so zasluženo prvaki, na prvenstvu niso izgubili niti ene tekme. Naš poraz v finalu pa je posledica več dejavnikov, eden od njih je, da mi pred finalom za razliko od Srbov nismo okusili igranja v dvorani Bercy, drugi pa, da smo se srečali z nekdanjim našim selektorjem. To v danih okoliščinah ni bilo najbolje, da je stal na nasprotni strani. Naša igra je specifična, oni so jo v drugem delu finala prebrali, kar je zagotovo tudi zasluga Kovača," pravi Ropret, ki ima o srbskem strategu izredno visoko mnenje.

"On je veliko storil že v naši reprezentanci. Pod njegovim vodstvom smo zmagali v drugem kakovostnem razredu lige narodov, tudi na svetovnem prvenstvu v Italiji smo zabeležili lep rezultat, ki pa nas ni povsem zadovoljil. Srbe je zdaj znal povezati, na kvalifikacijah za olimpijske igre je bila videti relativno 'bogo', on pa je znal to obrniti. Našel je kemijo v ekipi, prišli so rezultati," meni predsednik OZS, ki je tudi potrdil, da v pogovorih po prvenstvu nihče od reprezentantov ni napovedal upokojitve.

"Mogoče imate vi drugačne informacije, toda meni nihče ni nakazal možnosti, da bi prenehal z igranjem v reprezentanci. Ko smo se pogovarjali o načrtih za prihodnost, nihče ni omenil, da ga ne bo več v reprezentanci," je predsednik prepričan, da bodo že v naslednji akciji, to bodo januarske evropske kvalifikacije za olimpijske igre, spet prisotni vsi: "Fantje so res neverjetni. Nobena izmed reprezentanc nima tako natrpanega programa, a pri nas odpovedi ni. Fantje se res žrtvujejo za ekipo, v svetu športa je tako reprezentanco težko najti."

Značke: odbojka, ep

Članki iz rubrike