Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 11.05.2019 18:40:52

ČAKALI so PET LET in pol! Končno jim je uspelo! Mnogi NISO VERJELI, da se to lahko zgodi!

alesfevzer.com
V Novem mestu poteka zaključni turnir slovenskega pokala.

Rokometaši velenjskega Gorenja so prvi finalisti letošnjega zaključnega turnirja za pokal Slovenije v Novem mestu, potem ko so na današnji prvi polfinalni tekmi premagali Celje Pivovarno Laško z 29:27 (18:12) . Druga polfinalna tekma Sviš Ivančna Gorica - Krka se bo pričela ob 20. uri.

Gorenje Velenje - Celje Pivovarna Laško 29:27 (18:12)
* Dvorana Marof, gledalcev 700, sodnika: Lah in Sok (oba Ormož).
* Celje Pivovarna Laško: Mlakar, Panjtar, Vujović, Jurečič, Malus, Kljun, Razgor 2 (2), Ovniček 3, Marguč 6, Šarac 3, Accambray 4, Kodrin 1, Horžen 2, Makuc 5, Anić 1, Bećiri.
* Gorenje Velenje: Logar, Vujović, Taletovič, Grobelnik 1, Haseljić 2, D. Tajnik, Matanović 3, Miklavčič 4, Banfro, Drobež, Verdinek 9 (3), Grmšek, Šiško, M. Kavčič 1, A. Kavčič 4, Kete 5.
* Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 2 (2), Gorenje Velenje 5 (3).
* Izključitve: Celje Pivovarna Laško 10, Gorenje Velenje 6 minut.
* Rdeči karton: /.

"Finale pred finalom" letošnjega zaključnega turnirja v dolenjski prestolnici se je končala z zmagoslavjem velenjskih rokometašev. Igralci iz Šaleške doline so branilce naslova z lanskega turnirja v Ljutomeru in 21-kratne zmagovalce v tem tekmovanju zasenčili v vseh prvinah igre in jih prvič premagali po decembru 2013, na nedeljskem finalnem obračunu, ki se bo pričel ob 17. uri, pa se bodo pomerili z zmagovalci drevišnje druge polfinalne tekme med rokometaši iz Ivančne Gorice in Novega mesta. Ta tekma se bo pričela ob 20. uri.



"Ose" so v prvi polovici tekme povsem zasenčile favorizirane sosede iz Savinjske doline. Njihova obramba 5-1 je bila na visoki ravni, v napadu pa je blestel Matic Verdinek, ki je v uvodnih petnajstih minutah prispeval štiri od osmih golov svoje ekipe. Celjski strateg Tomaž Ocvirk je pri zaostanku 5:8 zahteval minuto odmora, a to ni porušilo velenjskega ritma, ki so še naprej prevladovali in v 18. minuti svojo prednost povišali na 11:6.

Ocvirk je po tem zaostanku zamenjal celotno zunanjo vrsto, a sveža kri (William Accambray, David Razgor in Domen Makuc) ni spremenila razmerja moči na igrišču. Velenjčani so še naprej igrali poletno in domiselno, zagrizeno so se borili za vsak košček igrišča in v 22. minuti celjsko klop znova prisilili v drugo minuto odmora pri zaostanku 8:14.

A rapsodija rokometašev v rumeno-črnih dresih se ni končala, v prvi polovici so kar trikrat vodili za sedem golov (16:9, 17:10 in 18:11), najbolj navdahnjeno predstavo pa je pokazal Verdinek, ki je na svoj račun vpisal kar osem golov.

Celjani so drugo polovico tekme začeli z zaostankom šestih golov (12:18), a že uvodne minute so pokazale, da nimajo nobenih možnosti za zmago. Njihova igra je bila še naprej prepočasna in premalo bojevita, na drugi strani pa so se varovanci primorskega trenerja na velenjski klopi Zorana Jovičića še naprej borili do zadnjih atomov moči borili v obrambi, njihova igra v napadu pa je bila navkljub nekaterim tehničnim napakam še vedno domiselna in učinkovita.

Velenjčani so po golu Vlada Matanovića v 37. minuti povedli z 22:14, v zadnjih dvajsetih minutah pa odbili vse napade celjskih rokometašev in na kolena položili papirnate favorite letošnjega zaključnega turnirja v dolenjski prestolnici. Po decembru 2013 so jim prizadejali prvi poraz na medsebojnih tekmah in imajo na nedeljski finalni tekmi priložnost, da po letu 2003 znova osvojijo slovensko pokalno tekmovanje.

V velenjski ekipi je bil najbolj učinkovit Verdinek z devetimi goli, v celjski pa Gal Marguč s šestimi zadetki.

Galerija

Članki iz rubrike