Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 11.05.2019 10:08:49

Dvojno zlato za Vida Ponebška

Vid Ponebšek je tokrat kar dvakrat poslušal Zdravljico.
psno
S svojimi nastopi na svetovnem pokalu v Rokvcanyju na Češkem so zaključili najmlajši. In končalo se je epsko za Slovenijo.

Malokdo je pričakoval po sicer zelo dobrih rezultatih v kvalifikacijah med dečki in deklicami in po dobrih rezultatih v dvojicah, kjer pa smo za malenkost ostali brez kolajne, tako vrhunski zaključek samega prvenstva. Pri dekletih se je odlično borila Celjanka Aurora Pekošak, ki je podrla izvrstnih 554 kegljev. Toda v napeti končnici sta ji zmanjkala le dva keglja, da bi prišla do brona.

Potem pa je sledil vrhunec dneva za slovenski tabor. Tudi tu je potekal dvoboj med našim tekmovalcem in Nemcem. Ob velikem navijanju je Litijan, komaj 14- letni Vid Ponebšek, zadržal mirno kri in prišel do odličnih 560 kegljev, ki so mu prinesli zlato odličje s prednostjo treh kegljev. Obenem pa je našemu mlademu upu iz Litije to prineslo še zlato v kombinaciji, saj sta bila Čeh in Madžar tokrat občutno slabša od našega mladeniča. Tako je Vid opravil svoj nastop z odliko, ob tem pa so Litijani končno dobili naslednika za izvrstnega Klemna Mahkovica, ki je prvi iz KK Litije zaoral mednarodno ledino. S tem dvojčkom zlata pa je Slovenija ponovila rezultat izpred dveh let iz Dettenheima, ko je bila med posameznicami prva Novomeščanka Iris Zoran. Omenjena je bila takrat še zlata v dvojicah skupaj s Postojnčanom Tinetom Vidmarjem. Oba pa bosta v naslednjih dneh nastopala tu na Češkem.

Izidi – posamezno
Dekleta
1. Stefania Letitia Mihai (Rom) 575
2. Sara Pejak (Hrv) 568
3. Selina Thiem (Nem) 556
4. Aurora Pekošak 554
5. Nada Poliakova (Svk) 550
6. Petra Mertlova (Češ) 546
Fantje
1. Vid Ponebšek (Slo) 560
2. Fabian Zimmermann (Nem) 557
3. Karlo Petranović (Hrv) 548
4. Vojtech Smarda (Češ) 543
5. Alex Waldner (Ita) 532
6. Kristian Sojak (Svk) 525
Kombinacija – dekleta
1. S. Thiem 1118
2. N. Poliakova 1107 (399)
3. S. Pejak 1107 (367)
4. P. Mertlova 1080
5. S. Mihai 1077
6. A. Pekošak 1076
Fantje
1. V. Ponebšek 1113
2. V. Smarda 1102
3. Szabolcz Simon (Mad) 1100
4. F. Zimmermann 1080
5. K. Petranović 1069
6. K. Sojak 1061

Približati se rezultatom iz Dettenheima

Po tekmovanju na svetovnem pokalu za dečke in deklice, pa se začenja svetovno prvenstvo za mladince. Prvi dan v soboto je namenjen tekmovanju deklet v ekipni konkurenci, nedelja pa je rezervirana za tekmo pri fantih. Potem bodo sledila tekmovanja v tandem dvojicah, mix dvojicah ter v obeh sprintih. Za zaključek pa bo potem še finale najboljših posameznikov in s tem tudi zaključek tekmovanja v kombinaciji.

Naša dolgoletna trenerja v tej konkurenci, Zdravko Štrukelj in Iztok Kovač, sta na pokalu pri najmlajših že spoznala steze. Sedaj bosta vsa ta videnja prenesla na svoje varovance. Trener deklet Iztok Kovač je na Češko seboj pripeljal Slovenjgradčanko Ano Oder, Novomeščanko Iris Zoran, Črnomaljko Tino Mržljak, Tržičanko Saro Rovtar, Pivčanko Natašo Radič in mlado Kamničanko Teo Repnik.

Pivčan je pred začetkom tekme v ekipni konkurenci dejal: "Seveda si vsi želimo čim boljšega rezultata. Morda nam uspe vsaj ponoviti rezultat iz Nemčije. Kompleten cilj naše ekspedicije pa je, da se približamo rezultatom izpred dveh let iz Nemčije oziroma jih približno ponovimo. V moji vrsti je tokrat ponovno nekaj debitantk, ki nimajo nobenih izkušenj iz mednarodnih tekmovanj. Nekaj pa jih že ima in upam, da bodo one za sabo k dobrim rezultatom potegnile preostala dekleta. Smo optimisti."

Selektor mladincev, Domžalčan Zdravko Štrukelj, pa ima na razpolago aktualnega svetovnega prvaka med posamezniki pri mladincih Denisa Pašića, ki bo tako branil naslov, osvojen pred dvema letoma v Dettenheimu v Nemčiji. Izkušnje ima tudi Nejc Požun. Mednarodno nepopisani listi pa so Mariborčan Anej Kranjc, član Impola Tilen Topolšek, član Adrie Aljaž Žigon in Tine Vidmar. Dolgoletni članski reprezentant Zdravko Štrukelj, ki ga je z dvema zlatima medaljama močno presenetil in razveselil Litijan Vid Ponebšek, je pred začetkom tekmovanj dejal: "V prvi fazi si želimo izboljšati ekipni rezultat izpred dveh let. Skupni cilj pa je, da se približamo rezultatske beri izpred dveh let. Zavedam pa se, da bo Denis težko ponovil sanjsko igro izpred dveh let. Toda v vsakem pogledu je on vodja te mlade generacije. In verjamem, da bodo skupaj dali maksimum od sebe in s nasmehom in veseljem steze prepustili članom. Smo optimisti."

Omeniti velja, da smo v Dettenheimu osvojili eno zlato in tri bronaste medalje. Poleg Pašićevega zlata in brona deklet je bron osvojila Lisjakova v sprintu ter v paru Jan Piletič in Jakob Jančar.

Galerija

Članki iz rubrike