ženska vesolje Dobra karma

16 jasnih primerov, kako nam vesolje pošilja ...

PinkBlackGreen_FINAL Svet24.si

RAZKRITO: S tem telefonom boste dobili največ za ...

4_luka basi raay Svet24.si

Luka Basi med karanteno končno nadoknadil čas za...

protesti, zda, george-floyd, 30.-5 Svet24.si

FOTO in VIDEO: Ob vse bolj nasilnih protestih ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

jelena karleuša Odkrito.si

Ljubil naj bi jo znan turški igralec!

POLKAHOLIKI (SOBICA)-67 Najstnica.si

Nesreča med snemanjem videospota

STA
STA
0 08.11.2018 18:04:15

CELJANI pred spopadom v ZAGREBU: Pravi trenutek, da bi nam uspelo, kar nam ni še NIKOLI

alesfevzer.com
Rokometaše Celja Pivovarne Laško v soboto ob 20. uri čaka tekma sedmega kroga lige prvakov. Gostovali bodo pri Zagrebu, ki je v šestih tekmah zbral točko manj kot slovenski prvaki. Celje in Zagreb se bosta pomerila tudi v osmem krogu 18. novembra, tekmi pa bosta zelo pomembni za obe moštvi, ki si želita napredovati v izločilne boje.

Mesec november za Celje prinaša najbolj pomembne obračune. Z zmago proti Motorju so začeli dobro, a sedaj prihaja dvojni program z Zagrebom. Ta trenutno zaseda sedmo mesto, s točko zaostanka za Celjem, a je vse tri dosedanje osvojil na gostovanjih, tudi ostale tekmece pa je pošteno namučil.

Tekmi bosta za obe ekipi zelo pomembni. Zmagovalec obeh bi si zelo na široko odprl vrata v naslednji krog, če si ekipi točke na teh obračunih razdelita, pa ju čaka še ogorčen boj do konca rednega dela. Glede na dosedanje obračune so favoriti hrvaški prvaki, v dosedanjih osemnajstih obračunih lige prvakov so namreč zmagali desetkrat, ena tekma se je končala neodločeno, sedemkrat pa je zmaga pripadla Celju.

Zadnjih dveh obračunov v Areni Zagreb se celjski klub ne spominja najraje. Ne toliko zaradi svojih predstav, temveč zaradi vseh stranskih dejavnikov, ki so se dogajali na in ob igrišču in ne sodijo v svet športa. Verjetno se je tudi zaradi tega Evropska rokometna zveza odločila, da letošnji obračun v Zagrebu imenuje za tekmo tedna, t.i. MOTW, kar pomeni, da bo tekma predvajana na vseh trgih po svetu, ki imajo zakupljene pravice tekmovanja, torej bo bolj pod drobnogledom, so sporočili iz celjskega kluba."Naboj teh tekem seveda ni več takšen, kot je bil v tistih uvodnih letih, vseeno pa bo to prava, čvrsta, moška tekma, kar pa so obračuni Zagreba in Celja še vedno. Prav tako so to dvoboji s posebnim nabojem, zato moramo misli usmerjati zgolj na igrišče, ne glede na to, kaj se dogaja okoli. Potrebna bo maksimalna zbranost skozi vso tekmo, saj se takšni derbiji po navadi odločajo ob koncu in je rezultat pogosto posledica prej omenjenega elementa," je povedal trener Celja Tomaž Ocvirk.

"Naša priprava je enaka kot na vse prejšnje tekme. Časa ni veliko, vemo, kaj so njihove prednosti in kaj slabosti, zdaj pa se moramo na to čim bolj pripraviti. Motivacija bo prava, vsekakor pa bi bil glede na situacijo več kot pravi trenutek, da bi dosegli zmago, kar Celju v Zagrebu še nikdar ni uspelo. Seveda pa to ne bo lahko, sistem Lina Červarja deluje odlično, posamezniki niso toliko pomembni, najpomembnejša je disciplina v igri, ki je pri njih izjemna," je dejal Ocvirk.

Dodal je, da so kljub spremembam Zagrebčani znova sestavili odlično ekipo, čemur pritrjujejo tudi rezultati. "Ti so nizki, pada malo zadetkov, obramba je v prvem planu, v napadu pa igrajo na dolge napade. Lino je tako izkušen strokovnjak, s številnimi uspehi, da zna iz ekipe vleči maksimum, veliko uporablja tudi igro sedem proti šestim, kjer odlično delujejo srednji zunanji igralci, ki razigrajo ostale, veliko zadevajo s kril. Ne bo lahko, čaka nas zahtevna naloga, na katero pa se maksimalno pripravljamo," je še povedal Ocvirk.

Značke: rokomet, liga prvakov

Članki iz rubrike