miso kovac Odkrito.si

Miša Kovača bolezen popolnoma dotolkla

RUŽO BILA predpremiera 11 Svet24.si

Spoznala sta se v cerkvi in posnela duet

roke manipulacija Petisvet.si

Konec! S takšnimi ljudmi je konec!

FEVZ4577 Svet24.si

212-krat preko 200 metrov - to je leteči Kranjec

eduard potop Svet24.si

Morski Triglav bo dosegel v 45 sekundah

vichy bff, prijateljstvo Njena.si

Zahvali se svoji BFF in ji podari darilo!

jaka hafner Njena.si

Je šel Jaka s svojimi izjavami predaleč?

STA
STA
0 07.11.2018 17:20:13

Temperamentnemu Kyrgiosu pomaga psiholog

Reuters
Avstralski teniški igralec Nick Kyrgios, ki na igriščih težko kroti izpade, se je obrnil po strokovno pomoč. Kot je povedal avstralskim medijem, se je za nasvet, kako obvladati svoje izbruhe, obrnil po pomoč psihologa.

"Začel sem hoditi na terapije, da bi si dvignil svojo psihološko trdnost. Temu zaradi treningov nisem posvečal nobene pozornosti. Odkar sem začel hoditi na psihološki pogovor, se počutim, kot da sem se znebil velikega bremena in da lahko o tem sproščeno govorim in da ni razlogov, da bi karkoli skrival," je 23-letnik dejal za dnevnik Canberra Times.

"Očitno sem imel kar nekaj težav, na in zunaj igrišč. Ni mi bilo lahko. Skupaj s trenerskim štabom sem se odločil narediti spremembe tudi v svojem tekmovalnem koledarju, saj sta bili zadnji dve sezoni enostavno preveč naporni in sem pregorel, tako psihično kot telesno," je dejal Kyrgios, ki ga je poškodba komolca po turnirju v Moskvi prisilila, da je predčasno sklenil sezono. Lansko sezono je končal s poškodbo stegenske mišice.

Temperamentni Avstralec, ki mu strokovna javnost ne oporeka velikega teniškega talenta, pozornost pleni s svojim nenavadnim obnašanjem na največjih turnirjih. Ni še pozabljen dogodek na letošnjem odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku, na dvoboju s Francozom Pierre-Huguesom Herbertom.

Tega je Kyrgios sicer premagal s 4:6, 7:6 (6), 6:3, 6:0, a po tem, ko je izgubil prvi niz in zaostajal z 2:5. Kyrgios je dajal vtis, kot da se mu ne ljubi več igrati, ob tem pa se je prerekal z gledalci na tribunah, ki so ga zbadali. Najbolj bizaren trenutek se je pripetil, ko je vmes posegel kar sodnik Mohamed Lahyani, ki se je spustil s svojega stola ter Kyrgiosu namenil motivacijske besede. Ker je sodnika zmotilo pomanjkanje Avstralčevega truda, mu je dejal, da naj se bolj potrudi, češ da ve, da to ni njegova prava podoba.Mednarodna teniška zveza (ITF) je Avstralca kaznovala s kaznijo 17.500 ameriških dolarjev zaradi njegovega nešportnega vedenja na turnirju v Queensu, ko je med polfinalnim dvobojem z Marinom Čilićem v času odmora s plastenko vode oponašal spolni akt.

Oktobra 2016 mu je ITF naložila dvomesečno prepoved igranja in skupaj okoli 40.000 dolarjev kazni zaradi številnih kršitev na turnirju v Šanghaju, med drugim namerne slabe igre.

Med najbolj neslavnimi izpadi Avstralca pa je tudi verbalni napad na nasprotnika - leta 2015 je namreč Švicarja Stana Wawrinko grobo žalil med dvobojem z nedostojnimi govoricami o njegovi izbranki, hrvaški teniški igralki Donni Vekić.

Kyrgios, ki je padel na 37. mesto na lestvici ATP, je letos status prvega avstralskega loparja moral predati najstniku, 19-letnemu Alexu de Minauru, na lestvici pa ga je prehitel tudi 29-letni John Millman.

Značke: tenis, atp, avstralija

Članki iz rubrike