Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
1 27.07.2018 15:58:05

Celjski "brezdomci" se že potijo

Branko Tamše
alesfevzer.com
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v minuli sezoni zadržali primat na domači sceni ter osvojili državno in pokalno lovoriko, sredi tega tedna pa so začeli priprave na sezono 2018/19. Pod vodstvom trenerja Branka Tamšeta se je na uvodnem treningu zbralo 13 igralcev, med njimi trije novinci.

Celjski rokometaši so trenutno "brezdomci", zaradi evropskega prvenstva do 20 let, ki v teh dneh poteka v mestu grofov, so imeli nemalo težav pri iskanju primerne dvorane za uvodni del priprav, na koncu so ga našli na Ljubečni pri Celju, kjer v dvorani osnovne šole nabirajo prve kilometre. Tamšetovi varovanci so med "počitnicami" trenirali po programu, pred dnevi opravili zdravniške preglede pri zdravniku Sašu Đuriću, na uvodnem treningu pa opravili še pregledni test pripravljenosti.

V uvodnih dneh priprav bo v ospredju pridobivanje telesne pripravljenosti pod vodstvom kondicijskega trenerja Tomaža Ocvirka, nato pa bodo počasi vajeti prevzeli Tamše in njegovi najtesnejši pomočniki, ki bodo ekipo pripravili na osvajanje visokih ciljev. V prvi vrsti si seveda želijo, da bodo čim prej vadili v polni postavi, kar se bo v večjem delu zgodilo konec naslednjega tedna ter da bodo priprave potekale čim bolj mirno.

Tamše je na uvodnem treningu pozdravil novince Klemna Ferlina, Draška Nenadića in Roka Ovnička ter igralce, ki so jih celjski navijači pozdravljali že v prejšnji sezoni ali sezonah: to so Aljaž Panjtar, Tilen Kodrin, David Razgor, Daniel Dušebajev, Jaka Malus, Matic Grošelj, Jan Jurečič, Gal Marguč, Igor Anić in Kristian Bećiri. Trenažnemu procesu so priključeni še igralci mladinske ekipe (Tim Cokan, Tim Kocijančič in Domen Knez).


"Počitnice so za nami in lepo je ponovno videti ekipo ter pozdraviti nove obraze med nami. Nekaj teh je prišlo iz drugih klubov, nekaj pa je tudi mladih igralcev, ki smo jih priključili iz naše rokometne šole. Ti slednji nam bodo pomagali na uvodnih treningih ter tako pridobivali prepotrebne izkušnje. Imamo to srečo in hkrati smolo, da imamo veliko igralcev v mladinskih in kadetskih reprezentancah. Zato je še kar nekaj igralcev trenutno odsotnih in se nam bodo večinoma pridružili predvidoma 4. avgusta. Tako smo trenutno kar okrnjeni, a ne glede na to bomo delali po našem programu, ki je v prvem delu vsekakor zaznamovan predvsem s telesno pripravo, za katero bo skrbel Tomaž Ocvirk, ki je to delal že prejšnje sezone in delo vedno opravil odlično. Gotovo bo tako tudi sedaj, fantje so glede na prvi pogled, opravljene zdravniške preglede, dobro pripravljeni in so se držali programa, ki so ga imeli med odmorom," je uvodoma dejal Tamše.

"Pričakujem lep začetek v sezono, verjamem, da bomo v njej upravičili to za kar smo tu zbrani in za kar treniramo ter nosimo dres Celja Pivovarne Laško. Da bo to lažje, bo potrebno zdravje in to je tisto kar želim vsem v največji meri. Trenutno imamo sicer nekaj manjših težav, v prvi vrsti Dušebajev, ki mora še nekaj časa trenirati po prilagojenem programu, a njegovo stanje se lepo izboljšuje, upam pa, da se ti mladi reprezentanti pridružijo brez večjih težav," je dodal velenjski strateg na klopi Celja.

Celjani bodo do 29. julija vadili na Ljubečni, nato pa se bodo preselili v Laško, kjer bodo na pripravah ostali deset dni ter v tem času v Treh lilijah odigrali tri pripravljalne tekme s Savdsko Arabijo (2. avgust ob 18.30), romunski Constanti (3. avgust ob 18.30) in beloruskim Brestom (7. avgust ob 18.30). Od 9. do 13. avgusta bodo trenirali v Zlatorogu in vmes odigrali še tekmo z beloruskim Minskom (10. avgust ob 18.30).

Celjska zasedba se bo med 15. in 19. avgustom udeležila mednarodnega turnirja v Ohridu in se pomerila z makedonskim Eurofarmom, francoskim Toulousom in turškim Bešiktašem, od 23. do 26. avgusta pa se bodo na turnirju v Kanjiži pomerila s srbskim Partizanom, norveškim Esbjergem, v tekmi za končno razvrstitev pa z velenjskim Gorenjem, romunsko Bukarešto ali hrvaškim Nexejem. 31. avgusta se bo pomerila z madžarskim velikanom Veszpremom, 5. septembra pa jo čaka tekma slovenskega superpokala z novomeško Krko.

Značke: rokomet, sta

Članki iz rubrike