Marko Cvek 2 Odkrito.si

VIDEO: Branko iz Ljubezni po domače: A pri 49-ih ...

catlin onc Svet24.si

»Dajte nama denar, ne želiva delati, želiva pa ...

možgani Petisvet.si

Planetarne povezave nam danes 'viharijo' možgane

Letališče Maribor Svet24.si

Letališče Maribor bodo namesto Kitajcev po novem...

william kate Svet24.si

Princ William in Kate Middleton sta se odločila, ...

Miha Rodman Njena.si

Reka ljubezni: Dejan šokiral z drastično ...

nataša in marko2 Njena.si

Ljubezen po domače: Spoznajte Markovo srčno damo

STA
STA
0 22.06.2018 11:57:54

Okrepil največje konkurente: Celjani Gorenju speljali enega ključnih igralcev!

Arsen Perić
Vrste slovenskih rokometnih prvakov Celja Pivovarne Laško je okrepil srednji zunanji igralec Rok Ovniček. Dosedanji član velenjskega Gorenja je s celjskim klubom sklenil pogodbo do leta 2020.

Triindvajsetletni Ovniček je bil član velenjske zasedbe od leta 2012, vmes pa je bil za dobri dve sezoni posojen v RK Slovenj Gradec. V letošnji sezoni je bil organizator igre najboljši strelec Velenja v končnici državnega prvenstva (35), v regionalni ligi Seha je bil četrti (49), v ligi prvakov pa je kot njihov tretji najboljši strelec dosegel 32 zadetkov.

Ovniček se je z dobrimi predstavami že uvrstil na seznam članske reprezentance Slovenije, kjer bo v prihodnjih dneh nastopil na sredozemskih igrah v Tarragoni. Jernej Smisl, predsednik Celja Pivovarne Laško, je z njim podpisal dveletno pogodbo, z možnostjo podaljšanja še za eno.

"Izjemno vesel sem podpisa pogodbe z RK Celje Pivovarna Laško in komaj čakam začetek priprav. Zavedam se, da so cilji tega kluba vsako sezono visoko postavljeni in verjamem, da lahko k njihovi uresničitvi tudi sam veliko pripomorem. S svojimi igrami želim upravičiti zaupanje kluba in trenerja ter pomagati ekipi pri osvajanju lovorik in ko se bo pokazala možnost, uvrstitvi v izločilne boje lige prvakov. Igrati proti najmočnejšim ekipam v Evropi je gotovo največji izziv, česar se še posebej veselim. Tudi moja miselnost je namreč takšna, da želim doseči najvišje cilje, zato sem prepričan, da je izbira Celja prava odločitev. Tu se kakovostne trenira in napreduje, osvajajo se lovorike, kar gotovo pripomore k napredku v vseh pogledih. Hkrati bom lahko z nadaljevanjem kariere v Sloveniji zaključil študij, kar je tudi eden izmed mojih ciljev. Z večno igralcev se poznam iz mlajših kategorij slovenske reprezentance, tako da bo privajanje na sistem dela in igre malo lažji, kot bi bil sicer. Ob prestopu bi se rad za korekten odnos zahvalil matičnemu klubu, saj mi je omogočil razvoj do te mere, da bom lahko nastopal na najvišji ravni evropskega rokometa," je ob podpisu pogodbe s celjskim klubom dejal Ovniček.

Značke: rokomet, sta

Članki iz rubrike