Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 20.06.2018 09:29:04

Dvojni udarec za Gorenje: Velenjčani ostali brez lige prvakov in kapetana

fb
Potem ko rokometaši Gorenja v naslednji sezoni ne bodo igrali v ligi prvakov, saj je izvršni odbor Evropske rokometne zveze (EHF) presodil, da ne izpolnjujejo meril za nastopanje v najmočnejšem evropskem rokometnem tekmovanju, je za Velenjčane sledil nov šok. Od kluba iz Šaleške doline se poslavlja kapetan Niko Medved.

Velenjčani so sodili med tiste klube, ki si nastopa v ligi prvakov niso priigrali v prvenstvu, dali pa prijavo za nastopanje. EHF je namreč imela za popolnitev lige šest prostih mest. Velenjčane tako čaka nastop v pokalu EHF, v katerem pa bodo igrali brez kapetana Medveda.

Osemindvajsetletni Velenjčan je v črno-rumenem dresu nastopal od malih nog, za člansko moštvo pa odigral zadnjih 11 sezon, v katerih je nastopil na 324 tekmah in zabil 964 golov.

Medved je med člani debitiral pri rosnih 17 letih. Sodeloval je pri vseh največjih uspehih zasedbe s Šaleške doline. Po trikrat je osvojil naslov slovenskega državnega ter superpokalnega prvaka, ob tem pa bil tudi član zasedb, ki sta v Pokalu EHF nastopili na finalnem turnirju ter v velikem finalu.


Vse boljše predstave v dresu os so mu v minuli sezoni omogočile uresničitev ene največjih želja, nastopa v dresu s slovenskim grbom. Do danes je za člansko reprezentanco nastopil na osmih tekmah, na katerih je zabil 16 zadetkov.

Medved je v zadnjih sezonah pri članski ekipi črno-rumenih opravljal vlogo kapetana, s svojo nepopustljivostjo in delovno vnemo pa bil venomer pravi vzor vsem mlajšim igralcem.

Namesto Medveda bo v novi sezoni na položaju levega krila ob bok slovenskega reprezentanta Matica Verdinka priključen Tadej Mazej. Še ne 20-letni rokometaš prihaja iz velenjske rokometne šole. V preteklosti je bil kadetski reprezentant, letos pa se nahaja med kandidati za nastop na domačem evropskem prvenstvu v Celju.

"Niko je otrok našega kluba, za katerega je naredil res ogromno. Po koncu sezone je izrazil željo, da bi se rad v prihodnje podal novim izzivom naproti. Četudi nas je še vezalo dvoletno sodelovanje, ga pri tem nikakor nismo želeli ovirati. Na nadaljnji športni poti mu želimo obilo sreče ter športnih uspehov. V Rdeči dvorani bo vedno dobrodošel," se je na novico o odhodu Medveda odzval Janez Gams, športni direktor Gorenja Velenja.

Značke: rokomet, sta

Članki iz rubrike