900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 19.06.2018 14:56:53

Kovač objavil spisek za odbojkarsko svetovno prvenstvo

www.alesfevzer.com
Selektor slovenske moške odbojkarske reprezentance Slobodan Kovač bo na pripravah za septembrsko svetovno prvenstvo v Italiji in Bolgariji računal na 21 igralcev, ki jih je uvrstil na svoj spisek. Na njem so vsi slovenski najboljši odbojkarji, poleg njih pa tudi igralci, ki so v letošnji evropski ligi nosili največje breme.

Svetovno prvenstvo bosta med 12. in 30. septembrom skupaj gostili Italija in Bolgarija, v boj za naslov svetovnih prvakov pa se v družbi še 23 reprezentanc prvič doslej podajajo tudi slovenski odbojkarji. Ti so si svoj prvi nastop med svetovno elito zagotovili na lanskih kvalifikacijah v Ljubljani, potem ko so premagali Gruzijo, Latvijo, Portugalsko, Izrael in favorizirano Belgijo.

Kovač in njegov pomočnik Samo Miklavc v letošnji evropski ligi na najboljše igralce nista računala in sta jim namenila daljši počitek, po njem so fantje začeli z delom po individualnem programu.

Reprezentanca se bo vnovič zbrala v drugi polovici julija, srbski strateg na slovenski klopi pa računa na 21 odbojkarjev. Poleg že preizkušenih igralcev so na njegovem spisku tudi odbojkarji, ki so letos prvič dobili priložnost za dokazovanje v reprezentančnem dresu: srednji bloker Matic Videčnik, sprejemalec Jure Okroglič, podajalec Uroš Planinšič in korektor Jernej Detela. Edini novinec je komaj šestnajstletni sprejemalec Rok Možič, sicer eden največjih upov slovenske odbojke, je sporočila Odbojkarska zveza Slovenije.

Prvi del priprav bodo odbojkarji predvidoma opravili v Mariboru. Izbrana vrsta mbo odigrala pripravljalni tekmi z evropsko podprvakinjo Nemčijo, ki sicer ni med desetimi evropskimi državami, ki jih bomo lahko spremljali v Italiji in Bolgariji, vrhunec priprav pa bo predstavljal močan mednarodni turnir, ki bo od 6. do 8. septembra potekal v Ljubljani, na njem pa bodo, ob Sloveniji, zaigrale še tri svetovne velesile, ZDA, Kanada in Iran.



Slovenija bo na SP igrala v skupini A, v Firencah bo igrala z Dominikansko republiko, Japonsko, Belgijo, Argentino in Italijo.

Organizatorji so večino vstopnic za skupinski del tekmovanja že prodali. "Na Odbojkarski zvezi Slovenije smo vložili veliko naporov, da smo slovenskim navijačem zagotovili maksimalno možno število vstopnic, ki smo jih v sklopu kvote imeli na voljo. Zanimanje za svetovno prvenstvo je zares veliko in ker posamezna vstopnica zagotavlja ogled vseh tekem na enem dnevu in ker Slovenija igra v skupini z Italijo, smo le stežka, tudi po večkratnem posredovanju tako pri organizatorjih kot pri Mednarodni odbojkarski zvezi FIVB, prišli do paketa 600 vstopnic. A tudi te so praktično že pošle, saj očitno zgodovinski nastop naše reprezentance na svetovnih prvenstvih slovenske ljubitelje odbojke in športa zelo zanima," je pojasnil generalni sekretar OZS, Gregor Humerca.

* Seznam slovenske reprezentance:
Dejan Vinčić, Gregor Ropret, Uroš Planinšič, Mitja Gasparini, Tonček Štern, Jernej Detela, Alen Pajenk, Jan Kozamernik, Sašo Štalekar, Matic Videčnik, Dane Mijatović, Tine Urnaut, Klemen Čebulj, Alen Šket, Jan Klobučar, Jure Okroglič, Rok Možič, Žiga Štern, Jani Kovačič, Urban Toman, Klemen Hribar.

Značke: odbojka, sp

Članki iz rubrike