900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 04.06.2018 20:15:54

Celjani in Velenjčani v prihodnji sezoni od samega začetka v ligi NLB

alesfevzer.com
Združenje rokometne lige NLB je na današnji seji na sedežu Rokometne zveze Slovenije v Ljubljani odločilo, da se bo najbolj imenitno klubsko ligaško tekmovanje v sezoni 2018/19 pričelo 8. septembra, od prvega kroga naprej pa bosta v njem sodelovala Celje Pivovarna Laško in Gorenje Velenje.

V prvem delu državnega prvenstva bo nastopalo dvanajst ekip. Celje Pivovarna Laško in Gorenje Velenje se domačim tekmecem torej ne bosta pridružila šele v končnici od 1. do 6. mesta, tako kot je bilo to v minuli sezoni.

Ta predlog je danes potrdilo devet od skupno dvanajstih klubov v ligi NLB (Riko Ribnica, Koper 2013, Krka, Maribor Branik, Jeruzalem Ormož, Trimo Trebnje, Dobova, Sviš Ivančna Gorica in Dol TKI Hrastnik), eden se je vzdržal (Urbanscape Loka), dva kluba pa sta bila proti temu predlogu (Celje Pivovarna Laško in Gorenje Velenje).

Tekmovalni del sezone v primerjavi z minulo sezono ostaja nespremenjen. Najboljših šest ekip iz rednega dela se bodo uvrstile v končnico za prvaka, preostalih šest pa v skupino za obstanek. V obeh skupinah bo nato na sporedu dodatnih deset krogov, vse ekipe pa bodo v končnico prenesle točke, ki so jih osvojile v rednem delu državnega prvenstva.

gorenje veljenje
www.alesfevzer.com



Po odigrani končnici bosta iz prvoligaške druščine izpadli dve najslabši ekipi iz skupine za obstanek, mesto med elito pa si bosta nato v sezoni 2019/20 izborili dve najboljši ekipi iz 1. B SRL.

Žreb parov za sezono 2018/19 še ni natančno določen, Združenje lige NLB ga bo izpeljalo med 18. in 22. junijem, torej po koncu reprezentančnega ciklusa za nastop na svetovnem prvenstvu na Danskem in v Nemčiji. Slovenija se bo v kvalifikacijah pomerila z Madžarsko, prva tekma bo 9. junija v Kopru, povratna pa 13. junija v Veszpremu.

Značke: rokomet, dp

Članki iz rubrike