uros steklasa Odkrito.si

Znana Slovenca dahnila usodni da

Sara Carbonero, iker casillas Svet24.si

Potem ko je Casillasa na cedilu pustilo srce, ima ...

dvojčka Petisvet.si

Večno mladi in igrivi - rojeni v znamenju Dvojčka

karel destovnik - kajuh Svet24.si

FOTO: V Šoštanju šokirani: albanski orel na ...

katarina bencek 1 Svet24.si

Katarina Benček izdala knjigo z vročo vsebino: ...

nejc Njena.si

Presenečenje: Nejc v šov ni prišel po ljubezen

tanja žagar miki šarac Njena.si

Zakaj Tanja Žagar sinčka ne bo izpostavljala ...

STA
STA
0 03.06.2018 22:21:02

Končno zmaga! Za Slovence le častna, tekmecem pa so ponagajali!

www.alesfevzer.com
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je v petem krogu zlate evropske lige vendarle prišla do prve zmage.

V Mariboru je po ogorčenem boju premagala Ukrajino in ji s tem preprečila, da bi ohranila možnosti za prvo mesto v skupini B ter s tem uvrstitev na zaključni turnir. Slovenci so igrali bolje kot na prejšnjih tekmah, predvsem so stabilizirali sprejem. V napadu so sicer imeli nekaj težav, a so to kompenzirali s servisi in blokom.

Varovanci Sama Miklavca so tekmo dobro začeli, predvsem so imeli odlično obdobje sredi prvega niza, ko so z delnim izidom 8:2 povedli s 15:10. Za to so bili zaslužni predvsem servisi Jana Klobučarja in Jerneja Detele, dobro sta delovala tudi organizacija igre ter blok, tako da se rak rana prvih štirih tekem, slabši sprejem (ta je sicer bil boljši kot na zadnjih tekmah), ni dosti poznala. Ko so z blokom Jana Kozamernika povedli s 23:16, je bilo že jasno, da bodo niz dobili, čeprav končnice niso odigrali najbolj zbrano.

Vodstvo 3:0 na začetku drugega niza je dajalo upanje, da se bo njihova premoč nadaljevala. A k sebi so prihajali tudi Ukrajinci, ki bi jim tri točke pomenile več kot gostiteljem, saj bi zadržali možnosti za uvrstitev na zaključni turnir. Gosti so zbrano odigrali predvsem končnico, še pri izidu 16:15 so namreč zaostajali.

Tudi v tretjem nizu sta bili ekipi še na 19. točki izenačeni, nato pa so Slovenci naredili tri zaporedne napake, Volodimir Kovaljčuk je dosegel še as in gosti so imeli štiri točke prednosti. Dobri servisi Detele so še dajali nekaj upanja, Slovenija se je približala na 21:23 in imela še priložnost v protinapadu, a je dobila blok, kar je dokončno odločilo niz.

Ukrajinci so na začetku četrtega niza že ušli za štiri točke, toda domači so imeli ogromno željo, da vendarle pridejo do prve zmage. Predati se niso hoteli, Detela jih je s servisom spet vrnil v igro. Rezultat je bil izenačen vse do končnice, v kateri so Slovenci povedli s 23:21, a blok Klobučarju je pomenil novo izenačenje. Toda na srečo domačih je blok deloval tudi pri njih, Sašo Štalekar je bil tisti, ki je izkoristil že prvo zaključno žogo.

Dramatičen je bil tudi "tie break". Nobena ekipa ni vodila za več kot točko vse do izida 11:13, ko so se znašli v težkem položaju. Toda dobri servisi Kozamernika so jih vrnili v prednost. Zaradi bloka Šternu prve zaključne žoge, ki jo je priboril Klobučar, niso izkoristili, zato pa so drugo, to je z asom uspelo Matiji Jerebu.

Slovenija bo tekmovanje zaključila v sredo, ko bo v Mariboru gostila Nizozemsko.

Slovenija - Ukrajina 3:2 (20, -21, -21, 23, 14)
* Dvorana Tabor, gledalcev 250, sodnika: Georgiev (Bolgarija), Valentar (Slovenija).
* Slovenija: Toman, Kozamernik 12, Jereb 5, Planinšič, Hribar, Detela 11, Štalekar 3, Klobučar 14, Ž. Štern 16, Videčnik 2, Mijatović.
* Ukrajina: Polujan, Kisiljuk 10, Vijeckij, Rohožin, Plotnickij 20, Drozd 7, Brova, Kovaljčuk 3, Semenjuk 13, Didenko, Fomin, Tupči 4, Kovaljev 4, Tevkun 19.

Članki iz rubrike