favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ue
ue
1 04.05.2018 22:36:43

Vroče v Kopru! Pele so pesti, padali so modri in rdeči kartoni! Vujović in Tamše sta besnela!

www.alesfevzer.com
Rokometaši Kopra 2013 in Celja Pivovarne Laško so v 7. krogu lige NLB (skupina od 1. do 6. mesta) odigrali napet obračun.

Koper 2013 - Celje Pivovarna Laško 27:27 (12:13)
* Dvorana Bonifika, sodnika: Lah in Sok (oba Ormož).
* Koper 2013: Magdalenič, Grzentič, Vlah 5, Krečič 3, Poklar, Postogna, Moljk, Rapotec 4, Smolnik 2, Sokolič, Guček, Marić, Sever, Planinc 1 (1), Stopar 2, Bratkovič 10 (3).
* Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Vujović, Jurečič, Malus 5, Razgor 3, Suholežnik, Marguč 5 (1), Grošelj 1, Panjtar, Slišković 1, Makuc 2, Anić 3, Dujšebajev 2, Mačkovšek 5, Mlakar, Bećiri.
* Sedemmetrovke: Koper 2013 6 (4), Celje Pivovarna Laško 1 (1).
* Izključitve: Koper 2013 10, Celje Pivovarna Laško 8 minut.
* Rdeči karton: /.

Tekma v Kopru je ponudila precej izenačen dvoboj. Vodilna ekipa iz Celja je bila tik pred porazom, a ji je v zadnji minuti točko zagotovil Domen Makuc. Celjani imajo še vedno zajetne štiri točke prednosti pred najbližjim zasledovalcem iz Ribnice, Koper pa na četrtem mestu pa dve točki zaostanka za tretjeuvrščenim Gorenjem, ki pa ima še dve tekmi v dobrem.

Prvi polčas je bil precej izenačen, pobudo pa so imeli domači rokometaši, ki so si največjo prednost v tem delu priigrali pri izidu 9:6. Toda Celjani so držali korak in polčas dobili z golom prednosti.

A kdor je pričakoval manj zanimivo nadaljevanje z morda rutinskim pohodom celjskih rokometašev do novih dveh točk, se je krepko motil. Borbeni rumeno-modri so v drugem polčasu spet prevzeli pobudo, Celjani tega bržkone niso pričakovali, in ko jim je pred zadnjimi petnajstimi minutami počasi začela teči voda v grlo, se je zaiskrilo.

Najboljši domači igralec Vlah je na tla podrl Kristiana Bećirija, ga tudi po sodniškem žvižgu držal k tlom, potem pa je robustnemu celjskemu krožnemu napadalcu počil film in se je Vlaha na na parketu lotil s pestmi. V trenutku so bili na kupu sredi igrišča vsi člani obeh ekip, se nekaj časa prerivali, epilog pa je bil vendarle bolj po okusu rožnatih panterjev.

Bećiri se je z modrim kartonom (in še kakšno dodatno tekmo prepovedi nastopanja) skupaj z vodjo moštva Nejcem Ajdnikom resda usedel na tribuno, a tekmo je z diskvalifikacijo predčasno končal tudi Vlah, brez katerega Koper ni zdržal tempa za dve točki.

Ko so Vujovićevi borci v 51. minuti vodili s +2, je na to kazalo, ko so slabih pet minut pred koncem z enako prednostjo vodili Tamšetovi, ne. A serija 3:0 v režiji Bratkovića je Koprčane spet približala dvema točkama, ki bi jih isti igralec že globoko v zadnji minuti lahko potrdil, a je zadel le vratnico in postal tragični junak. Ponujeno je tik pred koncem s še eno bombo pod prečko namreč izkoristil Makuc in še enkrat dokazal, da je iz pravega testa za velike stvari.


Pri domačih je z desetimi zadetki izstopal Adam Bratkovič, pri gostih so jih po pet dosegli Jaka Malus, Gal Marguč in Borut Mačkovšek.

Celjane naslednja tekma čaka v sredo, ko bodo v zaostali tekmi 5. kroga gostovali v Velenju, prihodnjo soboto pa še tekma 8. kroga doma proti Ribnici. Koprčani bodo tekmo 8. kroga prav tako igrali prihodnjo soboto, ko bodo gostovali v Novem mestu.

Značke: rokomet, dp, koper, celje, makuc

Članki iz rubrike