volodimir zelenski, oleksander sirski Svet24.si

Prvi mož ukrajinske vojske presenetil: Ukrajina ...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 22.02.2018 17:00:51

Celjani proti Aalborgu na zmago in podaljšanje upanja

www.alesfevzer.com
Rokometaše Celja Pivovarne Laško v soboto ob 19.30 v dvorani Zlatorog čaka zadnja tekma domača predtekmovanja v skupini B lige prvakov proti danskemu Aalborgu. Cilj je zmaga, ki še vedno ponuja možnost uvrstitve v osmino finala tega elitnega klubskega tekmovanja.

Scenarij za uvrstitev v osmino finala je sicer zelo zahteven, saj celjske rokometaše nato v zadnjem krogu čaka gostovanje v Veszpremu, ki so ga v petnajstih dvobojih premagali le enkrat. Poleg tega se madžarska ekipa s Flensburgom in Kielom bori za drugo mesto v skupini in boljše izhodišče v osmini finala.

A zaenkrat so vse misli usmerjene v tekmo z Danci, ki so dobili prvi letošnji dvoboj, obe ekipi pa imata po pet točk in za poraženca bo konec upov na osmino finala. V celjskem taboru opozarjajo, da gre za nevarno ekipo, kar so dokazali z zmagama proti Celju in Veszpremu doma, v gosteh pa so remizirali še z Brestom, tekmi s Kielom in Kielcami pa sta se končali le z zadetkom prednosti za nasprotnike.

"Vzdušje in stanje v ekipi sta dobra, čeprav bi kdo po teh porazih pričakoval drugače. Fantje resnično dobro delajo, se trudijo, moram jih pohvaliti za energijo, ki jo kažejo. Vsi skupaj pa gledamo naprej, za nazaj namreč zadev ne moremo popraviti, lahko pa se pripravimo na tisto, kar je pred nami. Prihaja zelo pomembna tekma za uvrstitev, v primeru zmage, ki je naš cilj, bomo še vedno ohranili možnosti za napredovanje. Predvsem pa si želimo spet priti do naše prepoznavne igre ter narediti še korak naprej," pred tekmo pravi trener pivovarjev Branko Tamše.


Za nameček ima Tamše zaradi poškodb nekaj težav s sestavo ekipe: "Vrača se David Razgor, a z nami ne trenira Kristian Bećiri, težave s kolenom ima že vso sezono Tilen Kodrin, pa sedaj z mišico Žiga Mlakar, v rotaciji je ponovno Blaž Slišković."

"Zato je priprava na ekipo, ki jo krasi danski sistem s hitro igro, všečno gledalcem, hitrim izvajanjem sredine, napadalno usmerjenostjo, kar smo lahko videli tudi na tekmi na Danskem, še nekaj težja. Fante smo na vse pasti že opozorili in verjamem, da se bomo na igrišču postavili tako kot je treba," pravi Tamše.

"Težave s strgano mečno mišico so za mano. Vrnil sem se na treninge, kjer vsakič dodajam nekaj moči in plan je, da bom do sobote nared za polno obremenitev. Želim si igrati, nasproti nam bo stala ekipa, ki igra zelo podobno doma in na gostovanjih. Pričakujemo nekaj podobnega kot na Danskem, zelo težko tekmo in narediti moramo vse, da jo dobimo. V prvi vrsti zaradi nas samih, da prekinemo to serijo porazov, četudi proti samim odličnim ekipam, in da na ta način naredimo dobro podlago za nadaljevanje sezone," pa pred tekmo pravi povratnik Razgor.

"Strinjam se s trenerjem ter kapetanom. Mislim, da bo ključno za uspeh zaustavljanje njihovega hitrega izvajanja sredine ter prehodov v protinapade. Od prvega žvižga dalje moramo biti maksimalno osredotočeni in ne ponavljati velikega števila tehničnih napak. Ključno bo, da se dobro postavimo v obrambi ter seveda da vratarja dodava svoj prispevek. Prepričan sem, da nam bo uspelo," pa pravi vratar Aljaž Panjtar.

Značke: rokomet, liga prvakov

Članki iz rubrike