miša molk Odkrito.si

Cigansko razmišljanje Miše Molk

Porsche Cayenne Svet24.si

15-letnik mamin porsche zapeljal v potok

horoskop_napoved Svet24.si

Tedenski horoskop: če želite premagati negativne...

plakat, velenje Svet24.si

Plakati v Velenju z napisi "za družino, za ...

Travis Scott, Kylie Jenner Najstnica.si

Travis Scott in Kylie Jenner skupaj na modni ...

katastrofa Petisvet

Skrivnostna opozorila - kaj nas čaka?

oriana girotto Njena.si

Grenki spomini: Oriana Girotto o sinu Aleksandru

ru
ru
11 12.12.2017 13:55:55

TAKOLE je živce izgubil Veselin Vujović in ostro napadel sodnika in TAKOLE se je Črnogorec za svoje dejanje opravičil (VIDEO)

Reuters
Slovenski selektor Veselin Vujović je minulo soboto v Škofji Loki dobil rdeč in nato še moder karton, ker je verbalno napadel sodnika.

Incident se je zgodil v 49. minuti tekme, ko sta dva izmed bolj cenjenih slovenskih sodnikov Aljoša Žibret in Miran Teršek izključila Hrvata v dresu Kopra Ivana Severa in nato nekoliko nerazumljivo še Grego Krečiča. Takrat je slovenskemu selektorju in trenerju Kopra počil film. Enega od sodnikov je začel verbalno napadati in se umiril šele, ko mu je ta po dvominutni kazni in rdečem kartonu pokazal še modrega. Ta prinaša suspenz na najmanj eni naslednji tekmi.

Vujović je svojo napako spoznal kmalu, saj se je že ob odhodu z igrišča začel opravičevati publiki, naslednji dan pa je to storil še za tiskano izdajo časopisa Ekipa SN. »Moj protest je bil pretiran in mislim, da sem zasluženo dobil moder karton. Priznam, da sem naredil napako, ampak bilo bi pomembno, da tudi sodniki razumejo svoje napake; da niso nedotakljivi in morajo tudi sami odgovarjati za svoja dejanja v škodo rokometa,« je sprva dejal in nato nadaljeval, da bo sprejel vsako kazen. »Kakorkoli se bo odločila komisija, bom to spoštoval. Če bom suspendiran, se ne bom niti pritožil, čeprav imam verjetno pravico za to. Ne pričakujem nobenih privilegijev, ker sem selektor Slovenije. Naredil sem napako, čeprav sem bil izzvan zaradi takšnega načina sojenja. Moral bi imeti večji nadzor nad sabo, kot trener in selektor bi moral biti vzor obnašanja ostalim. Do te tekme sem se zaradi tega res trudil in nekako zdržal, v Loki pa sem izgubil živce. Opravičujem se občinstvu, klubu in seveda sodnikoma. Po tekmi sem ju videl in se jima opravičil še osebno,« je dodal za omenjeni časnik.

Kakšno kazen bo za nedopustno dejanje, ki bi se lahko sprevrglo v še kaj hujšega, če ne bi posredovali nekateri Vujovićevi sodelavci, bo dobil Črnogorec, še ni znano.

Vroče dogajanje na škofjeloškem Podnu si lahko na priloženem posnetku ogledate od 59:25 naprej.

Članki iz rubrike