Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gl
gl
11.10.2024 14:12:21
Deli članek:

Bo šampionska ekipa Barcelone 'razpadla'? S kom (ne) bosta Janc in Makuc igrala v prihodnosti?

Profimedia

Španski mediji so se razpisali o možnosti(h), da bi Barcelona v prihodnosti ostala brez nekaterih ključnih členov šampionske ekipe.

No, brez nekaterih neizogibno bo, kajti Melvyn Richardson se je že dogovoril za prestop k poljski Wisli, kjer se bo poleti prihodnje leto pridružil Mihi Zarabcu, Mitji Jancu, Timu Cokanu in Petru Šišku, klubska legenda Gonzalo Perez de Vargas se je že pred časom dogovoril s Kielom prav tako po koncu letošnje sezone. Negotovo pa bi naj bila tudi usoda nekaterih drugih zvezdnikov Barce.

V prvi vrsti Emila Nielsena, zaradi katerega pri aktualnem evropskem prvaku tudi niso podaljšali pogodbe z de Vargasom, saj da si ne morejo privoščiti dveh tako vrhunskih vratarjev. Kot poroča Mundo Deportivo naj bi se Danes dogovoril za prestop k Veszpremu leta 2026. ''Takšne novice so neizogibne, ampak mi se z njimi ne smemo ukvarjati. Kolikor je meni znano, se je klub zelo potrudil, da bi mu pripravil najvišjo možno ponudbo, s katero bi se izenačil z najbolje plačanimi igralci v klubu. Naredili smo, kar smo lahko. Če to ni bilo dovolj, bomo razumeli, da so drugje pač klubi, ki so finančno močnejši od nas,'' je na to temo povedal trener Barcelone Carlos Ortega.

Razen o morebitnem slovesu Nielsna so znova glasnejše tudi govorice o odhodu prvega zvezdnika kluba Dike Mema, a gre zaenkrat vendarle le za govorice. Toda saj veste, kako pravijo: kjer je dim, je tudi ogenj ...

Bo šampionska ekipa Barcelone, s katero sta se Blaž Janc in Domen Makuc že trikrat povzpela na evropski prestol, razpadla? Morda. A to ne pomeni, da sijajna Slovenca potemtakem ne bosta več igrala za velikana, ki bo vsako sezono med resnimi kandidati za osvojitev naslova evropskega klubskega prvaka.