Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
(rp)
(rp)
24.09.2024 15:00:49
Deli članek:

Kök iz Južne Koreje nazaj v Tivoli

ACH Volley
Matej Kök

Iz tabora slovenskih državnih prvakov sporočajo, da se v ekipo oranžnih zmajev vrača občasni slovenski reprezentant Matej Kök, ki je v pretekli sezoni nastopal v južnokorejskem prvenstvu za ekipo Woori Card Woori Won iz Seula

Sedemindvajsetletnik je pred odhodom v Južno Korejo, kjer je preživel uspešno sezono, že branil barve ljubljanskega moštva in bil z zmaji vajen osvajati lovorike. Njegova primarna pozicija je sprejemalec, medtem ko lahko zaigra tudi na mestu korektorja. S prihodom Köka se je tako konkurenca na sprejemalskem mestu v taboru oranžnih zmajev še dodatno zaostrila, kar pomeni, da ima trener Matjaž Hafner poleg Köka na voljo še Pokeršnika, Šena in Marovta.



Ob vrnitvi v moštvo serijskih prvakov je Kök za klubsko stran povedal: "Po sezoni v Južni Koreji sem vesel, da sem sklenil sodelovanje z ekipo ACH Volleyja, v kateri sem preživel vrsto lepih in uspešnih trenutkov. Z večino fantov se poznamo že od prej, energije in motivacije za delo nam ne manjka in komaj čakam, da začnemo s tekmami."



To, da so cilji ljubljanskih odbojkarjev najvišji, se Matej zaveda, in tudi to sezono ne bo nič drugače: "Imamo širok nabor odličnih igralcev, ki bodo trenerju Hafnerju ob tekmovanju na štirih frontah prišli še kako prav. Vsaka tekma je poglavje zase in vsako tekmo moramo odigrati maksimalno osredotočeni in motivirani."



Matej je bil z moštvom prisoten že v Mariboru na 36. Skerbinjekovem memorialu, na katerem so Ljubljančani zasedli drugo mesto po zmagi s 3:2 (-31, -22, 23, 22, 10) nad zagrebško Mladostjo, ki jo vodi njihov nekdanji trener Radovan Gačič, in finalnem porazu z 1:3 (-16, 19, -23, -20) proti ekipi Pallavolo Padova, ki igra v elitni italijanski ligi. Do začetka sezone državnega prvenstva zmaje loči manj kot 14 dni, 5. oktobra jih na domačih tleh čaka derbi z ekipo Calcit Volleyja.