Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 25.03.2023 19:52:09

Rokometaši iz Vojvodine pretrd oreh za Velenjčane

alesfevzer.com
Rokometaši velenjskega Gorenja so na današnji povratni četrtfinalni tekmi evropskega pokala izgubili proti srbski Vojvodini s 26:30 (12:14) in izpadli iz tega mednarodnega tekmovanja. Velenjska ekipa je na prvi tekmi v Novem Sadu izgubila s 30:31.

* Rdeča dvorana, gledalcev 1500, sodnika: Caferopoulos in Bethmann (oba Grčija).
* Gorenje Velenje: Skok, Taletović, Tajnik 3, Pipp 7, Pajt 2 (2), Drobež, Kovačič, Mlivić, Sokolić 4, Verdinek 3, Šiško 4, Grmšek 2, Slatinek Jovičić 1, Mlivić, Predović, Hriberšek.
* Vojvodina: Lučin, Vasić, Milić 6, Ocvirk 2, Vukovljak, Aziz 5, Milenković 3, Pušica, Arsenić, Radjenović, Pešić, Tomić 2, Kurteš, Rogan 2, Grozdanić 3 (2), Puhovski 7.
* Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 5 (2), Vojvodina 2 (2).
* Izključitve: Gorenje Velenje 6, Vojvodina 4 minute.
* Rdeči karton: /.

Rokometaši iz Šaleške doline so končali svoje mednarodno popotovanje v sezoni 2022/23. Zasedba iz Vojvodine je bila pretrd oreh za slovensko ekipo, po tesnem porazu velenjske ekipe na prvem dvoboju pred tednom dni v Novem Sadu je danes klonila še pred domačimi privrženci v Rdeči dvorani.



Velenjska ekipa je v tretjem najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini pred četrtfinalnima obračunoma z Vojvodino izločila avstrijski Bregenz, srbski Partizan iz Beograda in ciprsko Famagusto.

Izbranci domačega trenerja Zorana Jovičića so bili večji del tekme v podrejenem položaju. Njihov zaostanek je v prvi polovici tekme vseskozi znašal od enega do največ štirih golov, na veliki odmor pa so se odpravili z dvema goloma primanjkljaja (12:14).

V drugem polčasu so zaigrali na vse ali nič in v 39. minuti po golu Petra Šiška izenačili na 18:18. V nadaljevanju niso našli načina, da strejo odpor telesno močnejšega tekmeca iz Novega Sada. V zadnjem delu tekme so zaigrali medlo, po zaostanku petih golov (19:24) v 52. minuti pa je bilo povsem jasno, da se bodo poslovili od Evrope.

V velenjski ekipi je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Urban Pipp s sedmimi goli. Tilen Sokolič in Peter Šiško sta prispevala po štiri zadetke, vratar Matevž Skok pa je zbral 12 obramb.

Članki iz rubrike