hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 24.03.2023 22:31:15

Bodo Kamničanke kos bremenu?

Igralec Taborska jame Andrej Lahovec in ostali jamarji potrebujejo le eno ekipno točko, da potrdijo članstvo med elito za naslednjo sezono.
psno
Prvenstvo v kegljaških ligah se zaključuje z zadnjim krogom. Mariborčani potrebujejo zmago nad Hrastnikom za naslov prvaka. Kamničankam samo zmaga v Pivki prinaša naslov prvakinj.

V moški elitni ligi bo odločitev o prvaku padla v Mariboru. Vodilni Konstruktor je domačin najslabši ekipi v ligi, Hrastniku. Mariborčani potrebujejo zmago s 5,5:2,5 in naslov bo njihov, pa čeprav bi Triglav s kar 8:0 premagal Proteus. V Kranju je sicer na sporedu derbi kroga, ki pa je bolj prestižnega pomena. Kranjčani praktično ne morejo priti do naslova, saj Hrastničani ne morejo pripraviti presenečenja. Poleg tega pa bi lahko proti Proteusu lahko tudi izgubili, pa bodo vseeno drugi. Zato pa bo pravi tekmovalni naboj imela tekma med Taborsko Jamo in Rudarjem. Srečanje bo prineslo odgovor o drugem potniku v nižji rang. Toda možnosti Trboveljčanov so praktično nične, saj bi za obstanek potrebovali višjo zmago od 7:1. To pa je verjetno neizvedljivo, saj so jamarji na zadnjih tekmah, pa čeprav močno oslabljeni, dosegali dobre rezultate in nudile odličen odpor, med drugimi tako Triglavu kot tudi Kamničanom. V Litiji bo tekma med Litijo in Ljubeljem. Če bi Litijani dosegli dovolj visoko zmago, bodo lahko na koncu celo šesti. Tekma v Novi Gorici med domačo Gorico in Calcitom pa je namenjena predvsem prestižu.



V ženski ligi pa nas morda ponovno čaka stres, ki smo ga že navajeni v zadnjih krogih. Kamničanke imajo sicer vse pod kontrolo. Toda kadar so bile igralke Calcita na prvem mestu, so vedno slabše odigrale tekmo in potem izgubile vodilno pozicijo. Tokrat morajo v Pivki zmagati in postale bodo prvič prvakinje. V nasprotnem primeru bo do naslova prišel Proteus. Postojnčanke doma gostijo sosede iz Cerknice, Brest, kateremu gori pod nogami in nujno potrebuje točke. Toda tudi zmaga bo za Brest premalo v primeru, da Radeljčanke doma premagajo Ljubelj. S  tem pa se ne bodo strinjale Tržičanke, ki rabijo vsaj točko za uvrstitev v Evropo. V Slovenski Bistrici pa bo pomemben dvoboj med Impolom in Celjem prinesel odgovor, kdo bo jeseni v Evropi. Celjanke potrebujejo zmago, da se uvrstijo v Evropo, medtem ko je za Impol dovolj le točka. Tekma v Ljubljani pa bo le prestižnega pomena. Slovenjgradčankam tudi zmaga z 8:0 ne pomaga popolnoma nič, ker so že odpisane. zato se bodo želele z dobro predstavo častno posloviti od elite. Na drugi strani pa si želijo jamarke z zmago še polepšati svojo premierno sezono med elito, v kateri so dosegle svoj daleč najboljši rezultat v sicer njihovi kratki zgodovini.



1. A liga moški, 18. krog
Triglav – Proteus (14.00)
Taborska Jama – Rudar (15.30)
Konstruktor – Hrastnik (16.00)
Gorica – Calcit (16.00)
Litija – Ljubelj (17.30)

1. A liga ženske, 18. krog
Taborska Jama – Slovenj Gradec (12.00)
Pivka – Calcit (13.00)
Impol – Celje (13.00)
Proteus – Brest (14.00)
Remoplast – Ljubelj (17.00)
Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike