stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

(lt)
(lt)
0 11.10.2022 10:56:40

Trener Adžić odgovornost prevzema nase

Dragan Adžić
RK Krim Mercator
Rokometašice Krima Mercatorja po četrtem krogu EHF lige prvakinj ostajajo pri eni zmagi in dveh točkah, ki jih uvrščata na sedmo mesto skupine A.

Po tesnem porazu v Bukarešti na uvodu 28. zaporedne sezone med evropsko rokometno elito in po zmagi aktualnih evropskih prvakinj v Ljubljani se je tigricam odprlo na Češkem. Z največ doseženimi zadetki na eni tekmi lige prvakinj v zgodovini ljubljanskega kluba so povsem nadigrale ekipo Banika Mosta. Pred obračunom proti Ferencvarosu je bilo zato po tiho pričakovati novo zmago. A tigricam ni uspelo. Po porazu je odgovornost nase prevzel glavni trener Dragan Adžić.

"To je šport. Znova smo se veliko naučili, za poraz pa sem kriv jaz," je takoj po zadnjem zvoku sirene v Hali Tivoli dejal črnogorski strokovnjak. Sicer več kot zadovoljen s predstavo svojih varovank, ki so na igrišču pustile srce. V 21. minuti nedeljskega dvoboja proti FTC so ostale brez izjemne Darje Dmitrijeve, ki je prejela rdeči karton, osem minut pred koncem zaostajale za šest zadetkov, z borbeno predstavo pa na koncu vseeno ogrozile zmago Madžark. A zmanjkala sta dva zadetka, morda še nekaj minut tekme, nekaj športne sreče.

Izjemen dosežek neustavljive Radičevićeve

Ne zgodi se pogosto. Pravzaprav se je pred tem le enkrat. Le Anita Görbicz je v svoji karieri presegla mejo tisoč zadetkov v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju. V nedeljo se je pod ta izjemen dosežek kot druga v zgodovini podpisala še Jovanka Radičević. Petintridesetletna Črnogorka je največ evropskih zadetkov zbrala v dresu domače Budućnosti (406), uspešna je bila tudi z makedonskim Vardarjem (235) in madžarskim Györom (119), v tej sezoni pa odlično zastopa barve Krima Mercatorja. Trenutno najboljša strelka ljubljanske zasedbe ima po nedeljskem obračunu na svojem računu 1005 zadetkov, enajst manj od dolgoletne madžarske reprezentantke Görbiczeve. Le še vprašanje časa je, kdaj se bo Radičevićeva zavihtela na vrh večne lestvice najboljših strelk elitne EHF lige prvakinj.

Naslednji izziv: zaustaviti niz zmag Bietigheima

Konec tedna rokometašice Krima Mercatorja čaka pot v nemški Bietigheim, v boj za pomembni točki pa se bodo podale v nedeljo, 16. oktobra, ob 14. uri.

Recept, kako premagati edine nemške predstavnice v EHF ligi prvakinj, v taboru aktualnih slovenskih državnih prvakinj poznajo. V sezoni 2020/21 so rokometašice Bietigheima padle v Areni Stožice (28:26), v Nemčiji pa je bil rezultat neodločen (22:22). To sta edini evropski tekmi, na katerih sta se ekipi srečali.

Ali bodo Nemke uspešne v tretjem poskusu ali pa bo krimovkam uspelo prekiniti nekoliko presenetljiv niz tekmic? Jasno bo v nedeljo. Tekma bo verjetno za Ljubljančanke zahtevnejša, kot so pričakovale pred sezono, saj Bietigheim velja za trenutno eno najbolj vročih ekip v elitnem tekmovanju. Je ena od štirih ekip, ki v tej evropski sezoni še ne pozna poraza.

Varovanke Markusa Gaugischa so nanizale tri zmage in remi. Na uvodu sezone so bile s 46:23 boljše od Banika Mosta, doma so s 40:20 premagale FTC, v Bukarešti so remizirale (28:28), največjo in najodmevnejšo zmago pa so dosegle minulo nedeljo. Na kolena so spravile aktualne evropske prvakinje iz norveškega Kristiansanda (32:30).

"Naša skupina je zelo močna, kar smo vedeli že po žrebu. A Bietigheim je presenetil vse. Čaka nas izjemen boj, prek katerega se rojevajo dobri igralci,« pred pripravami na peti krog EHF lige prvakinj razmišlja trener Adžić, krožna napadalka Valentina Klemenčič pa ga dopolni: »V Bietigheimu bosta dve točki nujni, če se želimo povzpeti po lestvici." 

Galerija

Članki iz rubrike