Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ru
ru
3 26.09.2022 16:34:52

Kot slovenska prvoligaška tekma

RK Krim Mercator
Led je prebit. Slovenske prvakinje so se na tretji sezoni v ligi prvakinj lahko razveselile prve zmage. Na Češkem so z 42:29 premagale Banik Most, bržkone najslabšo ekipo tega tekmovanja, ki bi po svoji kakovosti bolj kot med evropsko elito spadala v slovensko državno prvenstvo. Sledi reprezentančni premor.

CSM iz Bukarešte in aktualni evropski prvak Vipers Kristiansand sta bila za ljubljanske tigrice previsoki oviri, da Banik Most to ne bi smel biti, pa so varovanke Dragana Adžića vedele že pred gostovanjem na Češkem. Na tekmi brez pravice spodrsljaja so vlogo absolutnih favoritinj upravičile in svoje tekmice premagale brez kakršnihkoli težav. Bilo je 42:29, razlika pa bi lahko bila tudi (precej) višja.

Domačinke so se v Chomutovu, le streljaj oddaljenem mestu od Mosta, gostjam upirale le v prvi četrtini tekme, potem so jim krimovke ušle in že v prvem delu povedle za devet golov. V drugem delu so stopile s plina in dvoboj mirno pripeljale do zanesljive zmage. »Srečen sem, da smo dosegli prvo zmago, hkrati je nekaj rokometašic doseglo svoje prve evropske zadetke v dresu Krima Mercatorja,« je Dragan Adžić opozoril na Emo Markovič, Lauro Cerovak in domačinko Saro Kovarovo, ki je svoje prve gole za Krim, kar šest, zabila svojemu nekdanjemu klubu. »Na tekmi nam je uspelo tisto, kar smo si želeli. Ostali smo zdravi. Domači tekmi proti Izoli in Litiji, ki smo ju odigrali med tednom, sta se pokazali kot koristni. Želim si, da tudi v nadaljevanju sezone prek državnega prvenstva gradimo našo formo. Zdaj je čas, da se osredotočimo na tekmo proti ekipi FTC-Rail Cargo Hungaria,« je že proti 9. oktobru, ki prinaša naslednjo domačo evropsko tekmo, pogledal Dragan Adžić. Še prej sta pred črnogorskim strategom in njegovimi izbrankami dve reprezentančni preizkušnji; danes bo namreč v Ljubljani zbral slovensko reprezentanco za zadnji pripravljalni teden pred novembrskim domačim evropskim prvenstvom. Ana Gros in kolegice se bodo pomerile z Madžarkami, in sicer v četrtek ob 19. uri v celjskem Zlatorogu in v soboto ob 17.30 v Stožicah.

Med ključnimi igralkami v izbrani vrsti Slovenije sta tudi Barbara Lazović, ki je s sedmimi zadetki v mrežo Banika potrdila dobro formo, in Tjaša Stanko, strelka petih sobotnih golov. »Po dveh porazih je zagotovo zahtevno igrati, predvsem takrat, ko veš, da si favorit. A bile smo osredotočene, dale smo vse od sebe in končni rezultat je realen,« je zmago komentirala izkušenejša od obeh tigric. »Vedele smo, da bodo Čehinje igrale hitro, mi pa smo si želele zmage in dveh točk. Dobro smo se pripravile in mislim, da smo dokazale, da smo boljše. Zelo sem vesela in ponosna na ekipo!« pa zadovoljstva ni skrivala mlajša Tjaša. Strelsko sta jima poleg prej omenjene Kovarove pomagali predvsem Jovanka Radičević in Daša Dmitrieva, tudi Črnogorka in Rusinja sta zadeli po šestkrat. Krim pa skupno kar dvainštiridesetkrat, kar pomeni, da so Ljubljančanke šele tretjič v zgodovini kluba dosegle prek 40 zadetkov na tekmi lige prvakinj. No, šele na naslednjih tekmah bodo lahko pokazale, kakšna je vrednost letošnje ekipe Krima Mercatorja, kajti prihajajo dvoboji s tekmicami, ki jih bo v boju za izločilne boje (in še kaj več) treba premagovati: Ferencvarosem, Bietigheimom, Bretom, Odensejem …

Značke: krim, liga-prvakinj

Članki iz rubrike