ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

mb
mb
8 26.09.2022 16:33:06

Na najmočnejši turnir letošnje sezone tudi štirje Slovenci

Vasja Kovač (Footgolf klub Posočje Bovec)
Matija Brodnja
Prihodnji konec tedna bo na Nizozemskem potekal Footgolf Masters 2022. Udeležbo na turnirju so že potrdili skoraj vsi najboljši igralci z vsega sveta, med njimi bodo tudi štirje Slovenci.

Tekmovanje, na katerem si je udeležbo treba zaslužiti z odličnimi igrami, bo zagotovo vsakemu od udeležencev ostalo v spominu. Nizozemska je namreč država, kjer se je footgolf začel razvijati, zato je zelo pomembno, da imamo na tem najbolj cenjenem svetovnem footgolf turnirju tudi Slovenci svoje predstavnike.

Med 28. septembrom in 2. oktobrom se bo na golf igrišču Brunssumerheide na jugu Nizozemske odvijal Footgolf Masters 2022, turnir, na katerega so bili povabljeni vsi najboljši igralci sezone 2021. Lani je krovna organizacija FIFG sklenila, da se bodo v letih, ko na sporedu ni svetovnega prvenstva, najboljši igralci vsega sveta pomerili med seboj na tovrstnih turnirjih, ki bodo pravično dodeljeni gostiteljicam z vseh celin.

Organizacija prvega je pripadla Evropi in nizozemski footgolf zvezi. Ta je za lokacijo prvega turnirja izbrala igrišče, kjer je julija že potekalo letošnje odprto prvenstvo Nizozemske. Da bodo pogoji za vse enaki, so igrišče prekonfigurirali, tako da bodo lokacije lukenj za vse igralce nove, dodali pa bodo še eno igrišče. V sredo in četrtek bosta najprej na sporedu dva dneva za trening, od petka do nedelje pa bodo odigrane tekmovalne runde, vsak dan po osemnajst lukenj.

Na sever Evrope se bosta kot lanska državna prvaka odpravila člana Footgolf kluba Posočje Bovec Gaj Rosič v članski in Vasja Kovač v veteranski konkurenci. Za štirikratnega državnega prvaka med člani, ki se redno udeležuje turnirjev v tujini, je to prvo gostovanje na Nizozemskem: »Že na začetku leta, ko je bil objavljen koledar tekmovanj, sem si masters zadal kot glavni cilj sezone. Zadnji dve leti sem načrtno delal za to, da bi bil na tovrstnih tekmovanjih konkurenčen. Upam, da se bo rezultat tega procesa pokazal na igrišču. Največji izziv bo igranje kar pet dni zaporedoma; upajmo, da adduktorji preživijo (smeh). Udeležba na takem tekmovanju ne bi bila mogoča brez osebnega pokrovitelja Coronini Caffe in Footgolf zveze Slovenije, za kar se obema najlepše zahvaljujem.«

Njegov klubski kolega Vasja Kovač, ki je lani gladko slavil v veteranski konkurenci, je dodal: »Na Nizozemsko grem po čim boljši rezultat, da vidim, kje sem trenutno med seniorsko footgolf smetano.«

Poleg obeh Primorcev si je z osvojitvijo pokalnega naslova povabilo na masters turnir prislužil tudi član Footgolf kluba Ptuj Ian Emeršič: »Vesel sem, da sem dobil povabilo na takšen turnir. Zdaj, ko sem skoraj že saniral poškodbo, lahko sproščeno odpotujem na Nizozemsko in poskusim letošnjo sezono zaključiti čim bolje. Turnir marsikomu predstavlja največji izziv sezone. Na njem bo nemara vsa footgolfska smetana in prav zanimivo bo videti, do kod lahko posežem.«

Slovenske barve med seniorji bo na Nizozemskem branil tudi Franc Nani Matjašič, igralec in predsednik Footgolf Sport Cluba M: »Veselim se nastopa na tem največjem turnirju, kjer bo nastopila domala vsa smetana svetovnega footgolfa. Neposredni dvoboji najboljših prinašajo nove izkušnje in seveda nove izzive ter nove možnosti za dokazovanje. To so tekme, kjer moraš dati vse od sebe, tako v taktičnem kot v fizičnem delu. To bo tudi nekakšna generalka pred svetovnim prvenstvom, ki nas čaka prihodnje leto. Posebna motivacija za ta turnir ni potrebna, že skupek najboljših je dovolj, da daš vse od sebe in poskušaš doseči najboljši mogoč rezultat,« je povedal Nani, ki je doslej vknjižil že dve zmagi na tekmah svetovnega pokala FIFG.

Vsem slovenskim predstavnikom želimo veliko uspeha na Nizozemskem, o vseh aktivnostih pa bomo slovensko javnost obveščali na FB-strani Footgolf Slovenia, kjer bomo delili izjave ter foto- in videogradivo, pa tudi prenose igralnih dni v živo. Srečno pot slovenski četverici na Nizozemskem!

Galerija
Značke: footgolf, nizozemska

Članki iz rubrike