favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ru
ru
0 27.07.2022 12:31:58

Takoj, ko so slišali, da govorimo srbsko, so ... Uh, kakšna nora pravila, srbski rokometaš razkril vse!

Ta klub ima zelo stroga pravila.

Srbski rokometaš Petar Nenadić, ki se je februarja poslovil od igranja reprezentance, sicer pa je član madžarskega Vesprema, kjer igrata tudi Blaž Blagotinšek in Gašper Marguč, je bil gost v podcastu Alesto novinarja Aleksandra Stojanovića.

Med drugim se je v tem dotaknil tudi obdobja med leti 2014 in 2017, ko je igral za nemški klub Füchse Berlin, kjer je spoznal, kako zelo drugačna so lahko določena pravila, ki pa se niso zadevala rokometa.

"V Berlinu je bilo nujno, da se je vsak tuj igralec v treh mesecih naučil nemškega jezika. In po treh mesecih je nemščina obvezna oziroma vsak drugi tuj jezik povsod prepovedan, ko zastopaš ta klub. To je v slačilnici, na igrišču, na avtobusu, dovoljeno je bilo govoriti zgolj nemški jezik," je opisal stroga pravila tega nemškega kluba.

Nenadić je dodal, da je bil v kakšni posebni situaciji dovoljen tudi angleški jezik, sicer pa so kršenje strogih klubskih pravil takoj kaznovali.

"Vsake toliko časa smo igralci, ki smo prišli z Balkana, v slačilnici govorili tudi srbsko in takoj, ko je to slišal kdo drug, so začeli kričati 20 evrov kazni," je še dodal Nenadić.

Članki iz rubrike