Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 07.12.2021 22:23:49

Velenjčani doživeli četrti poraz v evropski ligi (daljše)

alesfevzer.com
Rokometaši velenjskega Gorenja so na današnji tekmi 6. kroga evropske lige izgubili proti švedskemu Sävehofu z 31:35 (15:16). Skupinski del drugega najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini se bo nadaljeval februarja prihodnje leto.

Gorenje Velenje - Säveshof 31:35 (15:16)
* Rdeča dvorana, gledalcev 250, sodnika: Capoccia in Jucker (oba Švica).
* Gorenje Velenje: Verboten, Taletović, Haseljić 2, Tajnik 2, Pajt 9 (6), Velić, Starc, Drobež 3, Sokolič 3, Šiško, Grmšek 2, Slatinek Jovičić 3, Mlivić, Predović, Kavčič 7, Ravnikar.
* Sävehof: S. Möller, Obling, Berlin, F. Möller 1, Aga Eck, Westby 7, Claesson, Spante, Brolin 2, Stenbäcken 1, Salihi 4, Celander, Lennernas, Karlsson 9, Schröder 4 (2), Ellefsen 7 (1).
* Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 7 (6), Sävehof 4 (3).
* Izključitve: Gorenje Velenje 22, Sävehof 14 minut.
* Rdeča kartona: Ravnikar (57.), F. Möller (58.).

Velenjska zasedba je na današnji šesti tekmi drugega najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini proti švedskemu Sävehofu doživela četrti poraz in je trenutno na petem mestu v skupini C.

Slovenski prvak je pred današnjo tekmo premagal hrvaški Nexe in igral neodločeno s francoskim Paucem, v obračunih proti nemškemu Magdeburgu, španski La Rioji in Nexeju pa je ostal praznih rok.

Trener Velenjčanov Zoran Jovičić na današnji tekmi v Rdeči dvorani ni mogel računati na tri pomembne člene v svoji verigi, njegovi zdesetkani varovanci pa v odsotnosti Matica Verdineka, Aljaža Panjtarja in Davida Miklavčiča niso bili kos tekmecem sedemkratnim švedskim prvakom iz predmestja Göteborga.

Velenjčani so bili večji del tekme v zaostanku, do 54. minute, ko je Aleks Kavčič znižal na 29:30, pa so kljubovali Skandinavcem. V prelomnih trenutkih dvoboja so slovenski prvaki naredili nekaj usodnih napak, po zaostanku treh golov (30:33) v 57. minuti pa je bilo bolj ali manj jasno, da bodo v svojem hramu ostali brez točk.

V velenjski ekipi je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Kenan Pajt z devetimi goli, dva manj je dosegel Aleks Kavčič.

Skupinski del drugega najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini se bo nadaljeval prihodnje leto, velenjska ekipa bo na prvem dvoboju po januarskem evropskem prvenstvu na Madžarskem in Slovaškem 15. februarja gostovala v Magdeburgu.

"Za nami je težka tekma, moja ekipa pa je močno zdesetkana. Danes se je videlo, da igralci dajejo vse od sebe, a naša energija kljub temu ni bila na visoki ravni. Na celotni tekmi smo se malce iskali v obrambi, čestitke Sävehofu za zmago," je po tekmi dejal trener Jovičić.

"Celotno tekmo smo se borili in si izjemno želeli preobrata in zmage. Moramo dvigniti glave in se osredotočiti na naslednjo tekmo," je po današnjem porazu dejal Jernej Drobež.

Članki iz rubrike