Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
20 11.11.2021 18:23:10

Krimovke v ligi prvakinj čaka ruski izziv s slovenskim pridihom

alesfevzer.com
s podrobnostmi in izjavami po vsej vesti

Rokometašice Krima Mercatorja v nedeljo, 14. novembra, čaka nova evropska preizkušnja. Ob 14.00 se bodo v okviru sedmega kroga lige prvakinj pomerile proti ruskemu CSKA, za katerega igra slovenska reprezentantka in najboljša strelka lige prvakinj v minuli sezoni, Ana Gros.

Moskovčanke so se preteklo sezono v ligi prvakinj prebile vse do zaključnih bojev najboljše četverice. Ena od ovir na njihovi poti je bila tudi ekipa Krima Mercatorja, s katero so se srečale v osmini finala.

Tigrice so bile v začetku marca boljše za pet zadetkov (25:20), ko sta največ zadetkov za zmago prispevali Oceane Sercien Ugolin (šest) in Nataša Ljepoja (pet), na povratnem obračunu so slavile Rusinje (27:21). V nadaljevanje tekmovanja se je zaradi boljšega skupnega seštevka obeh tekem prebila zasedba CSKA. V konkurenci ekip stare celine so na koncu zasedle nehvaležno četrto mesto.

Rusinje so v tej sezoni evropskega tekmovanja na petih tekmah zbrale tri zmage in dva poraza. Nazadnje so dobile obračun proti aktualnim prvakinjam iz Kristiansanda in zabeležile poraz proti danskemu klubu Odense. Trenutno v skupini B zasedajo peto mesto.

Ekipo CSKA večinoma sestavljajo domače igralke, pomembna okrepitev tekoče sezone je Ana Gros, slovenska reprezentantka in najboljša strelka lige prvakinj v sezoni 2020/21. Velenjčanka je v minuli sezoni v majici francoskega Bresta dosegla 135 zadetkov. Do zdaj je za aktualne ruske prvakinje zaigrala na dveh evropskih tekmah in dosegla 16 zadetkov.



Poleg Slovenke so nevarne tudi domačinke. Karina Sabirova je v tekoči sezoni dosegla že 20 zadetkov, 18 sta jih dodali Antonina Skorobogatčenko in makedonska rokometašica na poziciji desnega krila, Sara Ristovska.

"Na vseh pozicijah imajo kakovostne igralke, pomembno bo predvsem, da zaustavimo njihovo zadnjo linijo," je na današnji novinarski konferenci, ki je potekala prek spleta, razmišljala trenerka Nataša Derepasko, ki je pretekli teden izkoristila za fizične priprave, po tekmi domačega prvenstva pa je prišla na vrsto taktika. "Moramo biti borbene v obrambi, igrati na dolge napade ali skušati preko protinapadov doseči lahke zadetke."

Derepaskova, dolgoletna igralka kluba, je konec oktobra na mestu glavne trenerke nasledila Uroša Bregarja.

"Želele bi ponoviti prvi polčas proti Vipersu," so želje igralk z Allison Pineau na čelu. "Z dinamično igro in borbenostjo bomo skušale osvojiti nove točke. Čaka nas težko gostovanje, a osredotočene smo nase in na svojo igro. Verjamemo vase, v to, da se bo rezultat slej kot prej obrnil tudi nam v prid."

Ekipa na pot potuje v soboto zjutraj preko Zagreba. Zvečer jih čaka krajši trening v Odbojkarski areni Dynamo, v nedeljo pa boj za sedmi komplet točk v sezoni.

Članki iz rubrike