avstrija, pct, covid Svet24.si

Nočni klubi bodo predvidoma zaprti vsaj do 9. ...

bencin, gorivo, točenje goriva Svet24.si

Sprememba, ki se bo poznala pri točenju goriva

princ harry Svet24.si

Harry in Charles po osmih mesecih brez stika le ...

pusnik jansa Reporter.si

Nenavadno »poslovanje« Janeza Janše in bivšega...

aleš-hojs Necenzurirano

V propagandni aparat SDS pred volitvami tudi denar...

samsung, tetris Odkrito.si

Naložite v vaš hladilnik nekaj nostalgije: ...

peter prevc domen cene 21 dj Ekipa24.si

Peter Prevc le RAZKRIL svojo veliko SKRIVNOST, ...

STA
STA
0 10.11.2021 22:29:49

Prvaki strli Panvito

Zaradi nastopov v srednjeevropski ligi so odbojkarji Merkur Maribora in ACH Volleyja že danes odigrali tekmi 7. kroga državnega prvenstva. Oboji so zabeležili zmagi, Maribor je na na derbiju proti pred tem krogom tretjeuvrščeni Panviti Pomgrad zmagal s 3:1, lažje delo pa so imeli Ljubljančani, ki so gladko ugnali Krko s 3:0.

Državni prvaki iz Maribora so v tekmo proti za njih vedno neugodnim Prekmurcem vstopili po dveh zaporednih porazih. Najprej so v domači dvorani izgubili proti ACH-ju, nato pa presenetljivo še na gostovanju pri Krki v Novem mestu, še tretji poraz bi pomenil dodatno izgubo samozavesti.

Zato je bilo vsaj na začetku v njihovih vrstah opaziti nekaj nervoze, predvsem v končnici prvega niza. V njo sta ekipi vstopili z izidom 19:19, nato pa so bili za domače usodni servisi Urbana Drvariča, ki je tudi dosegel as za vodstvo 23:20, nato je blok dosegel Dino Vinkovič, Štajerci so sicer ubranili dve zaključni žogi, več pa jim ni uspelo.

Gostje so v prvem nizu povsem zaustavili Ahmeda Ihbajrija, ki je pa je postopoma igral vse bolje in bil najzaslužnejšimi, da je prišlo do preobrata. Drugi niz je bil sicer še izenačen, tehtnica se je na mariborsko stran obrnila šele v končnici, ko so imeli Sobočani priložnost, da se približajo na 21:22, a je njihov protinapad zaustavil Janez Kržič, kar je dokončno odločilo niz. Gostitelji so se nato sprostili in preostalih dveh nizih precej boljši. Poleg Ihbajrija se je izkazal tudi nekdanji član Panvite Uroš Pavlović, ki je svoje nekdanje soigralce spravljal v obup z bloki.Za razliko od Maribora je imel ACH Volley proti Krki le lažji trening. Novomeščani na gostovanjih niso tako nevarni kot doma, če pa igrajo še proti ACH Volleyju, ki letos odločno kaže, da namerava v Ljubljano vrniti naslov, pravih možnosti za kakšno točko nimajo.

Tokrat so vodili le z 1:0 v prvem nizu, nato pa so gostitelji povsem zagospodarili na igrišču, na koncu je bilo vprašanje le, kakšna bo razlika v posameznih nizih. V prvem so osvojili 15, v drugem 14, v tretjem pa vsega deset točk, brez napak tekmecev jih skupno ne bi zbrali niti za en niz, njihov napad je bil le 25 odstotno uspešen. Razočarali so predvsem njihovi najbolj izkušeni igralci, Fran Peterlin, Zlatko Pulko in nekdanji igralec ACH Volleyja Mario Koncilja.

Na drugi strani je trener ljubljanske ekipe, ki tokrat ni računal na Alena Šketa, lahko ponudil priložnost nekaterim odbojkarjem, ki so do zdaj igrali manj, kar je najbolje izkoristil Matej Kök, ki je bil s 14 točkami najučinkovitejši igralec tekme.

Značke: odbojka, dp

Članki iz rubrike